Återigen dags för Karate Kid Cup

I november är det återigen dags för en ny upplaga av Karate Kid Cup samt Swedish Junior Trophy. En lördag full av glädje är att vänta. Evenemanget arrangeras av Lidingö Karate Dojo och årets huvudsponsor är Budo-Nord.

Foto: Göran Wingstrand

På lördag den 19 november går Karate Kid Cup 2022 av stapeln. Barn mellan åldrarna sju och tretton är varmt välkomna att mäta sina krafter och ha kul tillsammans på Lidingö Karate Dojo.

Fredrik Ek, marknadsansvarig för evenemanget, berättar för Kampsportnews vad det är som gör cupen så speciell.

Hur föddes idén om att starta evenemanget från början?

Karate Kid Cup startades 1996 och började som ett försöksprojekt inom Svenska Budoförbundets karatesektion för att testa ett regelverk anpassat för barn. Det hela blev en succé och efter några år samlade Karate Kid Cup mer än 800 tävlande.

Vad är det som gör cupen så speciell?

– Förutom att det är en av Sveriges största karatetävlingar, så lockar tävlingen besökare från hela landet samt våra grannländer i Skandinavien och runt om i Europa. Det är mäktigt att få delta tillsammans med karatekas från andra landsdelar men även från andra länder.

Foto: Göran Wingstrand

Bjuder årets upplaga på något nytt?

– Vi erbjuder en fantastisk tävlingsupplevelse, något som vi inte haft under pandemin. Förutom det har vi även ett fint och förstärkt samarbete med Budo-Nord. Det kan bli en och annan överraskning för deltagarna, det är allt vi kan säga just nu.

Hur många förväntas delta?

– Under rekordåren innan pandemin så hade vi drygt 900 starter på Karate Kid Cup och 400-500 starter på Junior Trophy. Vi har siktet inställt på 600-700 starter på Karate Kid och 300-400 på Junior Trophy.

– Nu är vi ju i en återstartsfas efter pandemin så mycket står skrivet i stjärnorna när det gäller antalet deltagare. Hoppas naturligtvis på en anstormning men från rekordåren med 800 deltagare blir nog svårt, tillägger den ansvariga arrangören Per-Ola Olsson.

Vad har ni fått för respons från tidigare deltagare?

– Vi har egentligen bara goda erfarenheter från tidigare år när det kommer till feedback från deltagarna, deras föräldrar och coacher. Det ska vara en rolig dag med tävlande som är anpassat för barn och ungdomar, det är huvudsaken för dessa evenemang.

Foto: Göran Wingstrand

Har samarbetet mellan er och huvudsponsorn Budo-Nord fungerat bra?

– Samarbetet med Budo-Nord flyter alltid på friktionsfritt, det är högt till tak för nya idéer och det finns en utvecklingsvilja hos båda parter att utveckla svensk karate på den nationella och internationella scenen.

– Budo-Nord har följt oss genom åren och vi har haft ett mycket bra samarbete, flikar Per-Ola in.

Vad är det som skiljer Karate Kid Cup och Swedish Junior Trophy åt?

– Karate Kid Cup är en tävling för barn mellan sju och tretton år medan Swedish Junior Trophy är en tävling för nästa generation på tur till seniortävlingarna: yngre juniorer och juniorer.

Kolla in Budo-Nords produkter

Läs mer om Lidingö Karate Dojo

Läs även om Baku Premier League Carnival

Tomas Loman

3 reaktioner till “Återigen dags för Karate Kid Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*