International Karate Camps återkomst

Två års frånvaro fick räcka. Nu var det äntligen dags för Zendokai International Karate Camp att slå upp sina dörrar igen. Den halländska sensommaren lämnade inga besvikna miner. Halmstad Arena fylldes med karateinstruktörer av världsklass och en hord begeistrade deltagare från runt om i världen.

Kampsportnews berättade tidigare i somras om Zendokai International Karate Camps historik. Nu tog vi återigen ett snack med Peter Sehlin, sekreterare och infoansvarig i Zendokai Karate, för att få reda på hur det blev när evenemanget nu gjorde sitt efterlängtade återinträde efter att ha tvingats till en tvåårig dvala.

– Zendokai är mycket nöjda med lägret som varit vilande sedan 2019. I år konkurrerade vi med både WSKA och riksdagsvalet helgen vecka 36 men trots det dök det upp 250 deltagare. Glädjande nog har det internationella intresset för lägret ökat med deltagare från cirka fjorton nationer i årets upplaga. Karaten på lägret höll hög klass och vi är mycket nöjda med träningspassen.

De japanska instruktörerna fick äntligen möjligheten att dela med sig av sin kunskap igen och deras entusiasm smittade av sig i arenan.

– Instruktörerna visade upp en energi och glädje över att vara ute internationellt och instruera igen efter två års frånvaro från den internationella arenan. De tre instruktörerna höll i sex träningspass med genomgående hög klass och genomtänkta pedagogiska upplägg.

Peter känner sig nöjd med evenemanget och tycker att responsen från deltagarna har varit av idel positiv karaktär.

– Deltagarna gav oss mycket positiva signaler om att det här är ett läger som håller hög kvalitet. Deltagarna från Tyskland, Danmark och Norge har nära och bra till lägret som är unikt i den här regionen.

Det halländska landskapet och den unika skandinaviska charmen verkar uppskattas av de asiatiska instruktörerna.

– Både Naka och Hirayama har varit här tidigare och gillar verkligen Sverige och Halmstad. För Kobayashi var det först gången men även han uppskattade Halmstad. Speciellt uppskattat är det fina utbudet på trevliga och goda restauranger som sommarstaden har att erbjuda.

Goda nyheter för alla som är intresserade av att besöka den halländska sommarstaden och få chansen att lära sig av de japanska mästarna framöver. Planeringen av nästa års evenemang är nämligen redan igång.

– Nästa evenemang går av stapeln helgen vecka 36 2023 och Halmstad Arena är redan bokad. Planen är att även då bjuda in tre professionella japanska instruktörer från JKA HQ för att fortsätta hålla ett läger med hög internationell klass.

Smådetaljer kommer ses över och förbättras för att skapa en ännu gemytligare upplevelse för deltagarna till nästa upplaga.

– De små friktioner vi upplevde rörde logistiken kring lägret och vi kommer att utveckla konceptet till 2023. Leverantören av lunchen var ny och vi ska även se över konceptet med betalning på lägret då vi får en ökande andel internationella gäster som inte har Swish.

Läs mer om Zendokai Karate

Läs även om Karate Kid Cup

Tomas Loman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*