Budo & Fitness sluter nytt sponsringsavtal

Budo & Fitness Sport har slutit ett sponsringsavtal med Svenska Karateförbundet beträffande kampsportsvarumärket Budo-Nord. All tävlingsutrustning som erbjuds är godkänd av World Karate Federation.

Budo-Nord grundades 1973 i Stockholm och har en lång tradition av egen design med en stilren skandinavisk touch. Idag finns varumärket i över fyrtio länder runt om i världen.

Företaget är redan en av World Karate Federations huvudsponsorer. Nu kan man dessutom stoltsera med att man är med och stöttar svensk karate genom att erbjuda sitt sortiment med karateutrustning till alla sorters utövare.

Budo & Fitness Sport fyller av en lycklig tillfällighet trettio år och utöver det firar dessutom varumärket Budo-Nord femtioårsjubileum nästa år. Pierre Dahl som har varit med sedan starten är mycket nöjd med det nya kompanjonskapet.

– Vi är stolta över att få möjligheten att stötta och samarbeta med Svenska Karateförbundet. Det betyder lite extra att det är hemmaplan och man blir ju alltid varm inombords när man ser någon av våra duktiga svenska karatekas placera sig bra i de internationella tävlingarna. Jag tror också att vi med vår gemensamma drivkraft kommer kunna skapa ett större intresse för svensk karate och ännu fler utövare.

Urban Andersson, ordförande i Svenska Karateförbundet, är även han entusiastisk över det nyvunna samarbetet.

– Budo & Fitness är idag ett välkänt namn och en partner som vi tror inte bara kan leverera högkvalitativa produkter till förbundet utan också hjälpa oss att sprida kännedom och fortsätta att popularisera karate. Vi ser det som att vi får en samarbetspartner snarare än bara en leverantör.

Urbans uppfattning är att Budo-Nords produkter är populära och att de används flitigt av kampsportsutövare.

– Budo-Nord har alltid varit starka i Sverige och runt om i Norden och vi ser att det fortsätter vara så.

Svenska Karateförbundets vision är att våra svenska utövare ska kunna utvecklas och bli mer slagkraftiga framöver.

– Vi vill erbjuda våra tävlande ett brett utbud av produkter med god kvalitet som är WKF-godkända. Våra utövare ska kunna känna sig bekväma och lita på sin utrustning, vilket i sin tur kommer gynna tävlingsutvecklingen i förbundet.

Karatens utvecklingen pekar, enligt Urban, helt klart åt rätt håll för våra idrottare efter ett par prekära år.

– Vi ser ett stort uppsving efter pandemin. Främst bland barn och unga, där vi slår nya rekord i både antal tävlande och nu även i medlemssiffror. Vid senaste rapporten har förbundet cirka 25000 medlemmar, säger han och fortsätter:

– Senaste åren har vi stärkt den svenska konkurrensen betydligt. Vi är en liten nation men med ett stort hjärta och vi börjar märkas på den internationella arenan. I år har vi bland annat tagit silver på Premier League, guld och silver på WKF Youth League och deltagit i World Games.

Enligt Urban är karate mer än en idrott. Han anser att den har potential att göra nytta på flera sätt runt om i vårt samhälle.

– Karate skapar individer med stark moral som visar respekt mot sin omvärld och sig själva. Det ger ett verktyg man kan använda som en kompass hela livet, egenskaper som kan hjälpa många. Likaså är det viktigt att förstå att karate är en hållbar idrott för klimatet, folkhälsan men även socialt och socioekonomiskt. Du kan komma till oss oavsett samhällsklass eller ålder och vår utrustning och anläggningskrav är vänliga mot miljön och har låga kostnader. Vi är definitivt en idrott som kan bidra till att stärka samhället på flera sätt.

Kolla in Budo-Nords produkter

Läs mer om Svenska Karateförbundet

Läs även om Zendokai International Karate Camp

Tomas Loman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*