OS-stjärnan kan bli nästa Ronda Rousey

jade

Unga stjärnskottet Jade Jones från Wales i Storbritannien har två OS-guld i Tae Kwon Do bakom sig, och satsar på ett historiskt tredje i Tokyo 2020 om fyra år. Men hon är inte främmande inför tanken att ta upp en MMA-karriär efter det, och då spås hon av vissa att kunna bli omåttligt populär.

Under sommarens Olympiska spel i Rio de Janeiro i Brasilien, tog Jade Jones, 23, sitt andra olympiska guld i Tae Kwon Do. De senaste åren har hon varit en av storstjärnorna inom sporten, och kallas ”The Headhunter” eftersom hon gjort sig känd för att hellre samla in poäng på sparkar mot huvudet än mot kroppen.

I helgen tävlar hon i World Tae Kwon Do Grand Prix i Azerbaijan, och har i brittisk press berättat om tankarna på att eventuellt påbörja en MMA-karriär.

– Jag ska inte ljuga, det är frestande att tänka på vad annat som finns där ute, och i MMA tjänar folk miljoner. I framtiden kanske jag går till MMA, säger hon till BBC.

Den än så länge obesegrade UFC fightern Brett Johns (13-0), som också är från Wales, spekulerar vidare i hur stor Jones kan bli:

– Vad är det som säger att hon inte kan bli nästa Ronda Rousey? Jag skulle älska att se henne uppnå en sådan status.

Om Jones har vad som krävs för att lyckas inom MMA återstår att se, men först satsar hon på att bli den förste att någonsin ta tre olympiska guld i Tae Kwon Do.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*