Cyborg var döende – men vill gå titelmatch i februari

cyborg-1

Cristiane Justino viktnedgång till matchen mot Lina Länsberg höll på att döda henne, och hon har tackat nej till två matcher nu för att hon inte ville gå ner mer i vikt. Nu har UFC beslutat sig för att skapa en ny fjäderviktsklass där hon ska regera. Frågan är bara om någon är villig att möta henne.

Cristiane ”Cyborg” Justin0 (17-1) är ett hett och kontroversiellt namn i MMA-världen. Hon har tidigare fastnat i dopningskontroller, och många hävdar att hennes ovanligt muskulösa kropp och grova benstruktur är ett bevis på mer än bara tillfälligt steroidmissbruk. Sedan hennes första match 2005, som hon förlorade, är hon obesegrad. Och sedan 2008 har ingen klarat av att gå tiden ut mot henne.

I hennes senaste match, mot svenskan Lina Länsberg (6-2), lyckades hon inte klara 140lbs-gränsen men godkändes ändå för fighten. Enligt henne själv gick hon ner från 165lbs (ca 75kg) till 141lbs (ca 64kg) på en vecka, med hjälp av nutritionisten George Lockhart som bland annat fick henne att ta ett speciellt p-piller för viktnedgången.

I en intervju med MMA Fighting berättar hon att hon var döende av den plötsliga viktnedgången.

– Jag dog nästan av min senaste viktnedgång. [—] Dagen efter [matchen] gjorde jag blodtester för att se om allt var okej efter en fruktansvärd viktnedgång. Och för första gången kunde inte sjuksköterskorna ta mitt blod, det hade blivit så tjockt att det inte kunde komma ut, berättar hon.

Dana White har sedan dess erbjudit henne matcher mot både Holly Holm (10-2) och Germaine da Randamie (7-3) i en ny 145lbs-viktklass, men hon tackade enligt Dana White nej till båda och hänvisade till att inte vilja gå ner i vikt igen för tillfället.

Hon själv säger att det handlar om mer än så, och att erbjudandena som hon fick var med bara tio veckors varsel.

– Jag sa åt dem att jag kan möta vem som helst i februari, men jag måste ta hand om min kropp. För att inte tala om att jag tampas med en svår depression och klarar inte av ännu en brutal viktnedgång.

Det återstår att se vilka kvinnliga fighters som är beredda att gå upp i vikt för att möta någon som fått smeknamnet Cyborg.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*