UFC 206: Holloway ny mästare efter knock mot Pettis – utmanar (W)aldo

holloway

Den upphaussade matchen mellan Max Holloway och Anthony Pettis slutade med en TKO i tredje ronden, och med UFC:s interimbälte i fjädervikt på axeln utmanade Holloway på ett självsäkert manér mästaren José Aldo.

Huvudkortet på nattens UFC 206 bjöd på en hel del dramatik, när Tim Kennedy (18-6) förlorade mot Kelvin Gastelum (13-2), och ”Cowboy” Cerrone (32-7) knockade Matt Brown (20-16) med en brutal spark mot huvudet. Men mest intressant var utgången i huvudmatchen om interimbältet i fjädervikt mellan Max Holloway (17-3) och Anthony Pettis (19-6).

Vissa hade förutspått ett jämnt krig mellan de båda kämparna, men redan inför invägningen hade Pettis visat svaghetstecken då han var uttorkad. Under början av matchen hängde han med, även om Hollyways slag- och sparkkombinationer var överlägsna. Och redan i andra ronden bröt Pettis handen, och i tredje ronden sänkte Holloway sin motståndare med en spark mot kroppen. Han följde upp med slag och när domaren bröt matchen var hans tionde seger på raken ett faktum.

I intervjun med Joe Rogers lyfte han upp mästarbältet och uttalade återigen en utmaning till José Aldo (26-2), och hann med en referens till populära ”Where’s Waldo.”

– Vi kunde inte hitta Aldo, så jag började kalla honom för Waldo! José Waldo! Och säg åt honom att möta mig i Brooklyn i februari!

Än så länge har Aldo inte gett något svar på utmaningen, men en match mellan dem har aldrig känts så här nära.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*