Chocken: Ingen Cyborg – Holly Holm möter Germaine de Randamie för nya fjäderviktstiteln

holm-stor

För några dagar sedan rapporterade kampsportnews.se om den nya fjäderviktsklassen i UFC, som i princip hade skapats för Cristiane ”Cyborg” Justinos skull. Nu är den första matchen, om titeln, bokad – och Cyborg får stå bredvid och titta på.

Titelmatchen går av stapeln 11 februari 2017 i New York, och det är inte märkligt att MMA-världen är i chock efter beskedet om att Holly Holm (10-2) möter Germaine de Randamie (7-3) om fjäderviktsbältet. Holm har förlorat sina två senaste matcher, och de Randamie är rankad #11 av 15 bland UFC:s kvinnliga bantamviktfighters.

Cristiane Justino (17-1), som var Invicta FCs fjäderviktsmästare i över sex år innan hon skrev kontrakt med UFC, är obesegrad sedan 2005. Hon har vunnit 16 av sina 19 matcher på TKO eller KO, och kallas med rätta för Cyborg.

Hon själv kommenterar händelsen med en lång rad inlägg på Twitter:

Det enda försöket till förklaring från UFC:s sida är att de försökte sätta ihop en match mellan Cyborg och Holm, men att Cyborg skulle ha tackat nej. Hon själv hävdar bestämt att så inte är fallet, utan att hon bara behövde vila upp sig till mars månad. Men UFC kunde alltså inte vänta längre än till februari.

Frågan är bara om inte UFC och Dana White helt enkelt tycker att det blir mer spektakulärt om Cyborg får erövra titeln från antingen Holm eller de Randamie.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*