UFC krymper kostymen – säger upp anställd personal och kontrakterade fighters

ufc_logo

UFC är världens största MMA-organisation med drygt 400 anställda på en rad kontor i olika delar av världen. För en tid sedan sålde den tidigare ägaren Zuffa sitt skötebarn till den Beverly Hills-baserade promotorn William Morris Endeavour-International Management Group (WME-IMG). Köpesumman var 4 miljarder USD, vilket givetvis gav rejält klirr i kassan för bröderna Frank och Lorenzo Fertitta samt Dana White som allihop var majoritetsägare av UFC.

Men om företagets tidigare ägare kunde vissla hela vägen till banken så kommer den närmaste tiden inte att vara lika glädjefylld för alla anställda. WME-IMG, som även är ägare till skönhetstävlingen Miss Universe, ämnar nämligen krympa kostymen för UFC ganska rejält genom att minska den anställda personalstyrkan och även riva kontrakten för ett antal fighters.

Man har därför varslat 15 procent av personalen på UFC:s kontor i Las Vegas, London, Toronto, Sao Paulo och Singapore om uppsägning. I Kina ryker halva personalstyrkan. Hur många av UFC:s fighters som i och med att de förlorar sina UFC-kontrakt tvingas se sig om efter en ny organisation är i skrivande stund okänt.

Vi lär med all säkerhet få återkomma i ämnet framöver.

Skrivet av Göran Jacobson

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*