Medaljregn för Sverige i Thaiboxnings EM

14639763_10154006492429562_284584961937474930_n

Nu är EM i Thaiboxning 2016 avgjort, och resultatet ger ett ordentligt leende på läpparna för svenska kampsportälskare. Det svenska landslaget kammade hem hela femton medaljer, vilket är det bästa resultatet någonsin.

De Europeiska Mästerskapen i Thaiboxning avgjordes i år i Slovenien, och de medverkande svenska herrarna och damerna lyckades ta fyra guld, fyra silver och fyra brons. Som vanligt var det damerna som dominerade, med bland andra tre guld och tre silver, men tungviktaren Simon Ogolla  lyckades vinna Sveriges första A-klassguld i ett EM på 2000-talet.

– Det känns för jävla skönt, helt underbart, sa han till budokampsportnews.se

Frågan är dock om det inte var den tidigare världsmästarinnan Isa Tidblad Keskikangas som imponerade mest under turneringen. Hon malde sönder sina motståndare på väg till finalen i 60-kilosklassen, och tog sedan hem alla tre ronder i finalen mot Marya Valent.

Även Patricia Axling och Bea Malecki ökade på den svenska guldreserven, och Johan Andersson gav oss ett guld i B-klass. Erica Björnestrand, Anna Strandberg och Angela Mamic tog hem silvren på damsidan. För herrarna kämpade Magnus Andersson tappert i final mot Andrei Kulebin i -71kg, men såg sig besegrad men fick ett väl värt silver.

De fyra bronsmedaljörerna i A-klass blev Camilla Danielsson, Rafaat Al-Maliki, Erik Berglund och Giang Hoang, och i B-klass Kevin Mickelsson och Jaffar AlQashaami. Ett historiskt EM för Sveriges del är nu avklarat, och landslaget får vila upp sig inför kommande utmaningar.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*