UFC-gala i Sverige 2017?

ufc_logo

Det har vid det här laget snackats ganska länge om en kommande UFC-gala i Sverige. Ilir Latifi säger sig haft positiva samtal med Dana White om ett fjärde besök av organisationen i vårt land. En sådan gala skulle, enligt Latifi, i så fall gå av stapeln i Malmö med honom själv på huvudkortet.

Inget är än så länge ristat i sten men enligt källor inom UFC har tanken på en gala på svensk mark varit på tapeten sedan en tid tillbaka. En sådan UFC-gala skulle enligt dessa planer kunna bli verklighet någon gång under 2017.

De tidigare UFC-galorna i Sverige har allihop arrangerats i Stockholm och det vore därför mycket spännande om White och company skulle kunna tänka sig att söka sig ut i landet den här gången. Malmö med sin närhet till Köpenhamn och kontinenten skulle, sett ur den synvinkeln, kunna vara ett strategiskt riktigt val.

Ilir Latifi sade i intervjuer tidigare i år att han personligen skulle se till att bjuda in hela Rosengård till galan om den går av stapeln i Malmö. Dessutom skulle han garantera att hela den svenska MMA-eliten var på plats.

Något exakt datum för en fjärde UFC-gala på svensk mark är inte klart, men enligt tidigare nämnda källor inom UFC skulle hösten nästa år vara ett lämpligt val.

Skriven av Göran Jacobson

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*