Titelutmanare nära döden

groves

På fredagkvällen försvarade George Groves sin internationella WBA titel i supermellanvikt mot tysken Eduard Gutknecht. Matchen avgjordes på domslut, men slutade i tragedi när Gutknecht kollapsade i omklädningsrummet.

Mot slutet av matchen mellan WBA-mästaren George Groves (25-3) och Eduard Gutknecht (30-5) såg tysken ut att ta rejält med stryk och det hade troligen inte setts som kontroversiellt om domaren hade avbrutit matchen. Men fighten gick alla tolv ronder och den 34-årige Gutknecht fick föras ut på en bår till ambulansen efter att ha kollapsat i omklädningsrummet.

Titelmatchen gick av stapeln i Wimbledon Arena, och källor till brittisk press säger att Gutknecht behövde återupplivas i ambulansen innan han fördes till neurologiska avdelningen på S:t Marys Sjukhus i västra London. Han opererades sedan och är enligt senaste nyheterna fortfarande nedsövd.

Groves ställde in presskonferensen efter matchen, men skickade en önskning om tillfrisknande till Gutknecht på Twitter. Han ville enligt uttalandet inte kommentera händelsen ytterligare, av respekt för familjen.

Svensken Badou Jack, som är WBC:s världsmästare i supermellanvikt, försvarade sin titel mot George Groves för ett år sedan.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*