Nils Widlund är redo för comback på Rumble of the kings

nisse

Nils Widlund är tillbaka på hemmaplan för att ställas mot den hungriga Kevin Mickelsson i ett hett svenskmöte på Rumble of the kings. I en intevju med Kampsport.se så delar Nils med sina tankar om det kommande eventet.

Nisse, du gör comeback och möter en ung och hungrig talang från Stockholm Muay Thai på K1 Rumble Of the Kings den 25 november vad vet du om din motståndare?

Vet att han körde med landslaget i thaiboxning under EM nyss. Han har  klassisk thaistil. Han är ung, hungrig och upcoming fighter.

Vilka för och nackdelar ser du hos dig själv inför denna match?
Fördelarna är min rutin och min snabbhet. De är få som hinner med mitt tempo och min timing har bara blivit bättre med åren. Mindre nackdelen för mig är att det var länge sedan jag körde Thai/K-1 regelsystemet men det kvittar älskar att tävla i allt.

Du har varit med ett tag nu, nyss fyllda 30 år, Hur bibehåller du? 
Glädjen och motivationen till att tävla på professionell nivå under så många år? För det första så tycker jag kampsport är den roligaste träningsformen,  så jag har svårt att hålla mig borta från träningen.

Sedan att jag tävlat så länge är för att jag tycker det är kul med utmaningar och sätta upp mål. Sedan tror jag mycket på att ha en bra  balans i livet. Jag ser till att aldrig isolera mig och min träning. Jag är precis lika social som mina vänner och hinner med både jobb och ha kul. Man måste vara effektiv bara. Mitt tänk är långsiktigt.

Du har ett record på 90-10 och gått totalt 110 matcher. Vilken av dina prestationer är du mest respektive minst nöjd med?
Jag är väldigt stolt och glad över mina två guld i World Cup (Kickboxning) men det som slår högst är ändå de två förlusterna jag
dragit på mig i Las Vegas å Tokyo där jag gått mot de absolut bästa i världen. Båda matcherna var jämna och jag visade att jag tillhör den absoluta eliten.

Det som har jobbigast är de två finalerna, 2008 & 2010 under EM i Sanshou där jag missade guldet båda gångerna med minsta marginal. De tog hårt att aldrig få guldet där.

Hur ser din uppladdning ut inför matchen på K1?
Jag har jobbat på hemmaplan med grundkondition och teknik, speciellt med Fredrik Halldén, vår huvudtränare på klubben. Vi satte en gameplan tidigt som jag jobbar med.

Nu kör jag hårdträning i Thailand 16 dagar på Fighters Gym i Phuket och jag kommer hem en vecka före matchen. Då fixar vi vikten och de sista detaljerna.

Vad ser du mest fram emot just nu: Själva matchen eller festen  efteråt?
Själva matchen! För några år sedan var det kalaset efter som lockade men nu är det matchen till 100%! Självklart kommer jag njuta av en öl efteråt men för mig är matchen den stora festen.

Korta frågor:

Ålder: 30

Viktklass: -67

Klubb: Södermalms Shaolin

Coacher: Fredrik Hallden/Hayes Jemide

Smeknamn: ”Nils Honey Badger Widlund don’t give a shit.”

Är just nu (plats):
Phuket, Thailand

Åt senast:
Biff med ostronsås

Drack senast:
Chang. (Ja, fast inte ölen, utan deras vatten)

Favoritcitat:
”Train Hard, Fight Easy”

Biljetter till eventet finner du här

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*