Theodore Spreitz Armborsth – om boxning och styrketräning

Äntligen verkar kampsporten kunna gå tillbaka till att träna under normalare former! Och här på bloggen kommer vi köra ett par intervjuer med unga fighters som står i början av en lovande karriär. Först ut är Theodore Spreitz Armborsth, som tränar på Allstars Training Center. Theodore har en bakgrund inom taekwondo men har nu gått över till boxning.

Hur peppad är du på att kampsporten verkar kunna dra igång igen?

– På grund av en allvarligare knäskada har jag inte kunnat köra kampsport på ett bra tag, men när det drar igång på allvar igen och min rehab är färdig är jag väldigt peppad på att visa vad jag går för.

Berätta, hur har du tränat under Covid-19 krisen?

– Under coronakrisen har jag i stort sett bara tränat styrketräning, eftersom det är det enda jag kunnat göra med knät då jag haft en metallskena. Jag kör även amerikansk fotboll och därför är styrketräningen väldigt viktig för mig.

Hur skulle du beskriva din egen fightingstil?

– Om jag skulle beskriva min fightingstil så skulle jag säga att jag är en blandning mellan en flitig taekwondokille blandat med en slugger i boxning. Mitt rörelsemönster är väldigt speciellt, jag rör mig väldigt avslappnat och lugnt, gillar att ta några smällar och sedan kontra. Så en rätt udda stil ändå.

Vad var det som fick dig att fastna för just kampsport?

– Jag började med kampsport när jag var 3 år. Då började jag med taekwondo och tog sedan svart bälte när jag var tolv. Kampsport är något som många i min släkt hållit på med och varit ganska duktiga på. Speciellt en av mina nära släktingar, min morbror, var väldigt framgångsrik inom karate, och var jag såg och fortfarande ser upp till en hel del. Det gjorde att jag fastnade för kampsporten. Disciplinen och att behöva arbeta för något var också en anledning till att jag fastnade.

Vad gör du i sommar? Vad händer?

– Jag vet inte riktigt hur sommaren kommer se ut, men jag kommer rehaba en hel del och förhoppningsvis komma igång med boxningen igen, vilket är min passion. Förhoppningsvis även gå match och visa vad jag går för.

View this post on Instagram

My bro🦁🔥

A post shared by Theodore Spreitz Armborsth (@armborsth_) on


–––––––

Är du kampsportsutövare, tränare, klubbledare eller fighter och vill vara med i våra fighterintervjuer? Hör gärna av dig till oss via Facebook eller DM på Instagram.

Håkan Gustafsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*