Swedish Open Karate är tillbaka 2022!

9:e april 2022 är Swedish Open Karate i Kristianstad tillbaka! Redan nu finns ett stort internationellt intresse för tävlingen. Huvudsponsor för tävling är Budo-Nord och Budo & Fitness. Inför tävlingen tog vi ett snack med arrangören och eldsjälen Dejan Brajic.

Ni har behövt ställa in tävlingen dom senaste två åren. Hur känns det att äntligen vara tillbaka?

– Det har varit en tråkig tid för oss alla som håller på med tävlingsidrotter. Nu börjar vi se ljuset i tunneln och hoppas att vi äntligen kan arrangera vår tävling Swedish Karate Open den 9:e april i Kristanstad.

Det har nog aldrig varit så enkelt, som det är idag att följa karate som sport, med streams och sociala medier. Tror du att karaten har potentialen att bli en publiksport?

– Precis som du säger så är det betydligt enklare idag men ändå svårt för dom som inte har någon kontakt med vår idrott att intressera sig. Det är svårt för oss idag och det är många faktorer som spelar in där. Två stora saker är att det inte är så mycket pengar för de som tävlar i karate och att mediebevakningen inte finns i den utsträckningen som skulle behövas. Vi kan alltid hoppas att det förändras och blir bättre i framtiden.

Swedish Karate open äger rum i Kristianstad Arena.

Bakom ett event som Swedish Karate Open ligger det många timmars ideellt arbete. Vad är det som driver dig som arrangör?

– Jo det är många timmar men man är inte ensam om att arrangera och att få en tävling som vår att fungera. Hade vi inte haft alla duktiga funktionärer så hade det varit omöjligt. Drivkraften för mig är att se tävlingen utvecklas och att se alla duktiga tävlande som gör sitt yttersta för att prestera. Och att träffa alla fantastiska människor som på ett eller annat sätt sysslar med karate!

För några år sedan så arrangerades Swedish Karate Open i Malmö. Vad var det som fick er att ta beslutet att ta hem tävlingen till Kristianstad?

– Jo det stämmer att tävlingen arrangerades i Malmö. En av anledningarna var den ekonomiska biten och fördelarna med att finnas på hemmaplan. Mycket praktiskt som spelade in såklart. Vår kommun och sponsringen från företag på hemmaplan underlättar enormt. 

Bud-Nord är huvudsponsor för tävlingen

Vad har du för förhoppningar inför Swedish Karate Open 2022?

– Vår tävling har varit en tvådagars tidigare och men eftersom vi inte vet hur det kommer att se ut efter två års tävlingsuppehåll så hoppas vi såklart att dom som brukar tävla kommer på vår tävling. Idag är det flera länder förutom Sverige som har hört av sig. Vi har från bland annat ett stort intresse från länder som Danmark och Skottland. Så jag har en bra magkänsla för att det ska bli en bra tävling!

Vill du tävla?

Här hittar du mer info och anmälan till Swedish Karate Open 2022, 9 April i Kristianstad. Swedish Karate Open 2022 kommer ha tävlingsklasser i Kumite & Kata, Barn 7-13 år, Kadett 14-15 år, Junior 12-17 år, Senior 18+ och Masters.

Passa också på att kolla in Budo-Nord Bushido Karate Open som äger rum i Halmstad i 6-7 Maj.

Läs mer:

Här kan du också läsa vår artikel om Sebastian Brajic från Kristianstad. Tidningen Kristianstadbladet har också en artikel om Swedish Karate Open 2022: Swedish Karate Open tillbaka efter två år: ”Kör i mindre upplaga”

Håkan Gustafsson

En reaktion på “Swedish Open Karate är tillbaka 2022!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*