Intervju med SEBASTIAN BRAJIC!

KARATEN ÄR TILLBAKA! 24-åringe Sebastian Brajic har precis gjort tävlingscomeback i karaten. Förra helgen tävlade han i Karate 1 Series A, i spanska Pamplona. Tyvärr åkte han ut tidigt med 3-2 i sin första match. Men han inledde hösten med att plocka hem sitt 17:e individuella SM-Guld (!) i karate! Sebastian Brajic har också precis skrivit på ett nytt sponsoravtal med Budo-Nord.

I höstas tog du SM-guld efter 2 års tävlingsuppehåll. Vad har det som fick dig att återvända till mattan?

– Det var kul att kunna bli svensk mästare igen, jag har ju blivit lite ”små taggad” det senaste året och tanken utav en comeback. Det var först efter SM som jag bestämde mig för en comeback efter diskussion med den dåvarande förbundskaptenen.

Du har en lång tävlingskarriär med hela 17 individuella SM-guld. När du står på mattan i en SM-final vad är det som rör sig huvudet? Hur behåller kylan och koncentrationen?

– Ärligt talat så tänker jag inte på så mycket saker. Jag försöker bara tänka på mig själv, utesluta allt annat orimligt. Sen är det bara att göra det man har tränat på. Vinner man så vinner man, viktigaste är att man gör sitt bästa så är det okej att förlora.

Berätta, när, var och hur började du med karate?

– Jag började träna karate vid 4-5 årsålder i Kristianstad hos min pappa som har varit min tränare sen dess. Karaten har ju gått i släkten, min farfar startade det i Kristianstad sen har vi bara fortsatt. Men det var först när jag var 14 som jag bestämde mig för att satsa mer.

Sebastian med brorsan Alexander

Vad har karaten betytt för dig i ditt liv?

– Karaten har alltid betytt mycket. Man lär sig som ung vikten utav respekt. Bra idrott att utöva för samtliga åldrar. Tack vare karaten har jag varit nära min familj jämfört med vissa andra kanske, jag har upplevt och rest mycket tack vare karaten.

Om du skulle beskriva för en utomstående. Varför ska man börja med karate? Varför är det en så himla kul träningsform?

– Man tränar allt, psykiskt och fysiskt. Det är en idrott där man kan träna ihop med nära och kära. Passar för alla åldersgrupper. Det är ju så roligt för du tränar hela kroppen och får en sinnesro efteråt.

Sebastian Braisc har precis skrivit på ett nytt sponsoravtal med Budo-Nord.

Nu i april ordnar ni ”Swedish Karate Open” hemma i Krianstianstad. Kommer vi få se dig på mattan? Och vilka förväntningar har du på tävlingen?

– Förhoppningsvis kommer jag tävla! Det är lite beroende på hur min planering ser ut. Tycker alltid att det är lika kul att tävla på hemmaplan! Jag tror att det kommer gå riktigt bra, förhoppningsvis har covidsituationen blivit bättre och då kommer det att bli en attraktiv internationell tävling.

Karaten är tillbaka!

Det kommer hända mycket i vår på karatefronten tillsammans med Budo-Nord. Budo-Nord står som huvudsponsor för två tävlingar:

Swedish karate Open (9 April Kristianstad) &
Budo-Nord Bushido Karate Open (6-7 maj Halmstad)

Om du vill tävla i vår så ska du passa på att anmäla dig nu! Det kommer bli en riktigt kul vår där vi äntligen får se mer karate på tävlingsmattan.

Läs mer om Swedish Open Karate är tillbaka 2022! | Kampsportnews

Håkan Gustafsson

En reaktion på “Intervju med SEBASTIAN BRAJIC!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*