Adidas presenterar nya Speed Tilt 350 med miljötänk

Artikeln innehåller betald marknadsföring från Budo & Fitness Sport.

Adidas har alltid varit i framkant när det gäller att ta fram nyheter och senaste boxningshandsken Speed Tilt 350 är inget undantag. Här har vi en handske med ny design som bland annat ska skydda våra handleder betydligt bättre men även händerna.

Men utöver en ny design så har Adidas tagit miljötänket ett steg längre och det är att man har valt att tillverka nya Speed Tilt 350 i hållbart kaktusläder som erbjuder lång hållbarhet men även hög komfort. Detta blir även de första boxningshandskarna i världen som tillverkas i kaktusläder, mer specifikt så är det tillverkat av Nopal kaktus.

Christophe Dessalles, VD för Adidas Boxing kommenterar följande gällande nya Speed Tilt 350:

”Vi tror på att lämna ett stort fotavtryck i ringen men ändå ett litet fotavtryck på jorden”

”Med Speed Tilt 350™ har vi inte bara skapat nya miljövänliga boxningshandskar, utan vi har arbetat med ledande experter för att utveckla en ny handsklinje med en ny design som tillåter korrekt knogarinriktning och maximerar handstöd och styrka.

Vi tror att det kommer att vara en gamechanger inom sporten när det gäller att skydda atletens hand och ge förbättrad slagförmåga. Dessutom är vi glada över att utöka vårt partnerskap med Desserto – tillverkaren av Sustainable Vegan Leather i Mexiko, för att erbjuda mer miljövänliga hållbara produkter.”

Enligt Adidas finns det några egenskaper som gör Speed Tilt 350 unika men även ett måste för många:

  • Handskens design efterliknar den mänskliga näven i dess naturliga position, vilket ger en bättre vinkel för fightern.
  • Handskdesignen håller handleden i ett neutralt läge för att minska risken för skador och öka slagkraften.
  • Handsken maximerar energiflödet från fot till knog.
  • Speed Tilt 350™ är certifierad ”grön” och tillverkad av hållbart kaktusläder i en koldioxidneutral miljö.
  • Handsken är en design i ett stycke som förbättrar backhand- och handledsstöd.

Innovation och hållbarhet. Det är målet med Adidas, och mannen som leder uppdraget för det multinationella sportklädesföretagets boxningsgren är Christophe Dessalles, VD för Double-D/adidas Boxing, som designar och tillverkar all kampsportsutrustning från Adidas.

Företagets första stora steg för att skydda idrottare och miljön är Speed Tilt 350 PRO Boxing Glove, som utvecklades med en patenterad tilt design som maximerar fighterns handledsstöd och ge maximal styrka genom korrekt riktning av handen, är dessutom tillverkat av hållbart material vilket bland annat inkluderar kaktusläder.

Designen av Speed Tilt 350 har utvecklats i samarbete med handspecialister, men all adidas boxningsutrustning och alla kläder testas i ett mycket speciellt labb i Riverside, Kalifornien – Robert Garcia Boxing Academy.

Artikeln innehåller betald marknadsföring från Budo & Fitness Sport.

Ivan Spoljaric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*