Maria Lindberg stod för brutal knockout i Hamburg

lindberg

Maria Lindberg körde över en nästintill försvarslös Selma Music i Hamburg igår kväll i Superweltervikt i proffsboxning, och vann på knockout i andra ronden. 

Svenskan Maria Lindberg (15-1-2) från Malmö mötte Selma Music från Kroatien på en gala i Hamburg, och var rejält segertippad inför matchen. Lindberg lämnade ingen besviken utan gick på hårt redan i första ronden, och även hennes jabbar såg ut att när som helst kunna sänka motståndaren.

Selma Music gick sin proffsdebut i boxning mot Lindberg, efter en tidigare karriär inom kickboxning, men det var en tydlig klasskillnad mellan dem. En välplacerad höger mot kroppen tvingade ner henne på knä i mitten på andra ronden, och strax därefter satte svenskan in en tung slagserie som slog ut henne och avslutade matchen.

För Aftonbladet berättar Maria Lindberg:

– Jag fick iväg tre-fyra slag och träffade fruktansvärt hårt med högern på hakan så att hon toksomnade. Hon var inte bra men hon hade själv valt att komma in i ringen och hon visste vem hon skulle möta. Jag blev glad för att folk fick se att jag kan slå en riktig knockout.

1999 drabbades Lindberg av en hjärnblödning efter en match i Finland, och blev då avstängd på livstid i Sverige. Hon skaffade en proffslicens i Tyskland 2008, och har bara förlorat en enda gång, och det var 2011 mot den hittills obesegrade världsmästaren Christina Hammer.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*