George S:t Pierre skapar förening – The MMA Athletes Association

gsp

Efter mycket spekulationer den senaste veckan släppte George S:t Pierre, Tim Kennedy och andra kända MMA-namn en stor bomb i en presskonferens via telefon på onsdagskvällen. Som en motreaktion mot UFC:s orättvisa fördelning av inkomsterna till alla fighters bildas nu en slags union.

Över etthundra MMA journalister ska ha varit uppkopplade på samtalet, som började klockan 22:00 svensk tid. Samtalet började med UFC:s mellanviktsmästare Tim Kennedy, som pratade om de hutlösa mängderna pengar som UFC drar in utan att fördela dem rättvist bland de som fightas. Enligt Kennedy är det just de som stänger in sig i buren som utsätter sig för sportens faror, däribland den stora skaderisken, och han drog parallellen till dåtida gladiatorspel.

The Mixed Martial Arts Athletes Association utannonserades sedan, och den forne UFC-mästaren Georges S:t Pierre tog över mikrofonen och förutspådde att UFC kommer göra honom till skurken, på samma vis som de gjorde när han var i bräschen med att kämpa för hårdare drogtester. GSP berättade vidare att målet med unionen är en MMA-bransch där alla får en rättvis andel. Han berättade:

– Jag är en av få fighters som är rika. Jag kan inte säga det om de flesta av killarna. Jag har inte tävlat på senaste tiden för situationen var inte rättvis för mig. I de flesta sporter, delas det 50/50 mellan promotorn och atleten. Vi får kanske 8%.

Donald ”Cowboy” Cerrone var även han på plats, och tog upp vikten av pension och hälsovård. Även TJ Dillashaw tog upp ämnet framtiden, och nämnde att de flesta av de som slåss på galorna får knappt åtta procent av det som UFC tjänar in.

Cain Velasquez och Bjorn Rebney avslutade presskonferensen, och tog bland annat upp William Morris Endeavor, ett av de större managementbolagen i USA, som enligt Rebney tvingar sina atleter att slåss för mat.

Enligt Tim Kennedy kommer det här förändra hela branschen. Hur det utvecklar sig vidare återstår att se. Kampsport.se håller er så klart uppdaterade.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*