Länsberg kan kräva ”Cyborg” på en årslön

lansberg

Lina Länsberg anser att hon mötte en man i sin UFC debut i helgen, och kan få upp till en årslön i kompensation eftersom hennes motståndare Christiane Justino vägde för mycket.

Det var mycket frågetecken kring Christiane Justinos snabba viktras inför svenskans UFC-debut, och Länsberg hotade med att dra sig ur om inte ”Cyborg” lyckades klara vikten på 140 lbs (ca 63,5kg). Till slut landade vågen officiellt på 141 lbs (ca 64kg), vilket godkändes i och med en möjlig felmarginal. Men i själva verket vägde hon 141,5 lbs (ca 64,18kg), vilket syntes tydligt på fotografier från invägningen.

Väger man mer än 1lbs för mycket ska man enligt UFCs regler betala 20 procent av sitt gage till motståndaren. Nu berättar Lina Länsberg för tidningen Expressen att hon är beredd att kräva in dessa pengar.

Cyborg har dessutom tidigare stängts av för dopning, och anklagas av vissa för att vara mer man än kvinna efter en lång tids hormonmanipulering.

– Många säger att jag mötte en man och ja. Så många år som hon har varit dopad. Det är svårt att veta hur stor effekt det ger. Det är klart att det ger fördelar, säger Länsberg till Expressen.

Hon påpekar dock att hon visste exakt vad hon gav sig in i inför matchen, och hoppas på ett returmöte någon gång i framtiden.

Av: William Ustav

WilliamUstav

En reaktion på “Länsberg kan kräva ”Cyborg” på en årslön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*