Jose Aldo begär att UFC river hans kontrakt annars går han i pension

jose-aldo

Jose Aldo, UFC:s interimistiske mästare i fjädervikt, säger i ett uttalande att han har tröttnat på organisationens och Dana Whites tomma löften och lögner om en returmatch mot Conor McGregor. Brasilianaren har därför begärt att UFC befriar honom från hans kontrakt. Om inte detta sker så ämnar mannen, som under tio års tid var obesegrad mästare i sin viktklass, lägga handskarna på hyllan och helt sonika gå i pension.

Aldos uttalande skedde under gårdagen i samband med en intervju för den brasilianska kampsportssajten Combate. Det hade precis blivit känt att McGregor inte hade för avsikt att återvända till fjäderviktsklassen och försvara sitt bälte. Istället var det nu bestämt att irländaren kommer att utmana Eddie Alvarez om lättviktsbältet, en fight som blir huvudnumret under UFC 205 i Madison Square Garden i New York den 12 november.

Det som gör den brasilianske fightern mest upprörd, och som gör att han offentligt kallar White för lögnare, är att McGregor kommer att få behålla sitt fjäderviktsbälte i minst en match till plus att UFC har frångått sitt tidigare löfte om att vinnaren i matchen Aldo vs Edgar under UFC 200, en match som Aldo vann, skulle få gå en titelmatch mot McGregor.

Nu blir det alltså inte så. Istället har Aldo av White erbjudits en fight mot antingen Max Holloway eller Anthony Pettis på matchkortet för UFC 205, samma kort där McGregor ska möta Alvarez, samtidigt som UFC vägrar att plocka fjäderviktsbältet från irländaren.

Aldo säger att han har hört nog med lögner från White och UFC nu. Han begär därför att UFC befriar honom från hans kontrakt. Om inte detta sker så går han i pension.

Skriven av Göran Jacobson

Jerry Roslund

En reaktion på “Jose Aldo begär att UFC river hans kontrakt annars går han i pension

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*