Century Martial Arts – Världens största kampsportsföretag.

century

Century grundades i familjens garage 1976 av Mike Dillard, Oklahoma City USA. Mike reste runt hela USA på alla turneringar och sålde kampsportsdräkter från bakluckan i sin van. Idag är Century världsledande inom kampsport.

Grundaren Mike Dillard 

Mike såg hur det var brist på bra kampsportsprodukter i USA och som en tävlingsinriktad svartbältare i Karate bestämde han sig för att gynna tillväxten av kampsport genom att förse marknaden med kvalitetsdräkter och andra kampsportprodukter.

Idag är garaget ett minne blott. Företaget har utvecklas till ett 650.000 kvadratmeter komplex, som innefattar ett lager, utställning, fabrik, företagens kontor, utbildningscenter samt forsknings- och utvecklingsavdelning.

Under 90-talet låg Century bakom en rad av de mest innovativa produkterna på kampsportsmarknaden. Först ut var den unika fristående boxsäcken Wavemaster®. Detta var en smärre revolution för alla kampsportare och kampsport entusiaster som enkelt och smidigt ville kunna träna hemma men inte hade möjligheten att installera en klassisk hängande boxsäck. Idag har Wavemaster® utvecklats till en hel serie av fristående boxsäckar.

BOB

1998 talet skapade (föddes) det är utan tvekan den mest kända produkten BOB®, Body Opponent Bag. BOB är en fristående träningsdocka med ett detaljerat ansikte, huvud och bål. Han är perfekt att träna slag och sparkar på men även mer detaljerade tekniker. Bob har genom åren blivit något av en kändis och vi har sett honom medverka i filmer och TV-serier som ”The Office”, ”Parker och Rec, ”Whiskeytango Foxtrot”, ”Deadpool”, ”Beck” och varit träningspartner ed bl a Sandra Bullock och många fler.bob

Bob har t o m sin egen Facebook sida, då under namnet Poor Bob eftersom många tycker lite synd om Bob då han alltid får ta emot en massa slag och sparkar men aldrig ge igen https://www.facebook.com/poor.bob.sweden.

Versys serien

Versys ™ är en serie fristående träningsdockor som också skapats av Century. Denna serie, som lanserades 2013, är ännu mer mångsidiga och användas för både stående kampsporter såväl som grappling.

Grundaren Mike Dillard har alltid haft en vision och ett mål att inte bara bara sälja kampsportsprodukter utan också att hjälpa kampsporternas gemenskap att utvecklas frodas. För detta ändamål skapades Martial Arts Industry Association (MAIA).

Martial Arts Industry Association (MAIA).

MAIA är en avdelning inom Century där kunderna är alla kampsportsklubbarnas ägare. Oavsett klubbens storlek, stil eller medlemsantal är alla välkomna att dra nytta av en gemenskap med rådgivning, utbildningar, marknadsutveckling och försäkringar. Mycket likt vårt Förbundsarbete i Sverige http://www.budokampsportnews.se/.

MAIA är co-värd till den årliga Martial Arts Supershow i Las Vegas, Nevada. Supershowen är den största årliga händelsen i sitt slag. Det tre dagar långa konventet samlar kampsportare, tränare och klubbledare från hela världen. Förutom seminarier kan deltagarna, se en rad olika kampsportsdemonstrationer och själva träna med några av de bästa kampsportarna i världen.

40 års jubileum

2016 är en milstolpe, både  15:e årliga Supershowen och Century firar sitt 40-årsjubileum. Century är oerhört stolta över att kommit så långt från att vara ett enmansföretag i ett garage till ett team med över 250 personer och att arbeta med kampsportare och instruktörer på internationell nivå http://www.masupershow.com/.

En rolig anekdot är att Bill “Superfoot” Wallace var ansiktet utåt för Century under 70-talet. Bill höll världsmästartiteln i fullkontakt kickboxning (PKA) under hela 6 år innan han drog sig tillbaks obesegrad. Även Chuck Norris allas vår 70-tals filmkaratehjälte var även han ansiktet utåt för Century. Vem kommer inte ihåg kickers jeansen med stretch i grenen http://www.centurymartialarts.com/apparel/century-kicking-jeans-blue, underbara tider.  

 

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*