Budo-Nord Bushido Karate Open 2022!

För 23:e gången är Bushido Karate Open 2022 tillbaka i Halmstad! Bushido Karate Open 2022 är en av Sveriges anrikaste karatetävlingar, och är en av dom svenska tävlingar som är WKF-certifierad. Nytt för i år är att Budo-Nord kliver in som huvudsponsor. Kampsportnews tog ett snack med Magnus Palmqvist, Shihan, som är en av eldsjälarna bakom tävlingen. 

Den 7:e maj 2022 är ni tillbaka med Bushido Karate Open . Hur känns det?

– Fantastiskt att pandemin är över och vi kan träffas för att tävla igen!

 Bushido Karate Open är WKF-certifierad. Berätta!

–  WKF är ju ett stort tävlingssystem i Sverige och världen. Regelverket ska göra det rättvist för de tävlande samt intressant att titta på för åskådare.

Bakom ett event som Bushido Karate Open ligger det många timmars ideellt arbete. Vad är det som driver dig som arrangör?

– Glädjen att se alla barn som får tävla samt att alla får en minnesmedalj och alla stolta föräldrar och coacher som är på plats. Barnen är karatens framtid.

Hur många år har ni kört Bushido Karate Open?

– Det är 23 :e året vi kör Bushido Open som startade 1999. Vi startade tävlingen då det inte fanns så många tävlingar som var öppna för alla stilar.

Magnus Palmqvist, till höger, med kampsportsveriges coolaste slips!

När och var började du själv med karate?

– Jag startade i Ängelholms karateklubb och Ted Hedlund  var min huvudinstruktör. Jag tog min sandan (. 3-Dan) 1995. Jag ville sedan utvecklas vidare och gick med i Tenshinkan Karate federation för Kancho Miwa som har tränat för Gichin Funakoshi (Shotokans grundare).  Fantastiskt att träna för denna mästare 77 år gammal och som har sin dojo i Hanada Tokyo bara 2 km från där Gichin Funakoshi dojo låg!

 Vad har du för förhoppningar inför Bushido Karate Open 2022?

– Förhoppningar är att vi får ett stort antal deltagare med lyckliga barn och föräldrar samt inga skador! Då alla får en upplevelse! Både funktionärer, domare samt coacher gör ett fantastiskt arbete för att få det att fungera!

 

Här hittar du mer info och anmälan till Budo-Nord Bushido Karate Open som äger rum i Halmstad i 6-7 Maj.

 

Håkan Gustafsson

En reaktion på “Budo-Nord Bushido Karate Open 2022!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*