Big Brotherstjärnan Mergim Feka tillbaks i taekwondo!

Svenska Big Brotherstjärnan Mergim Feka satsar på taekwondo! Det senaste året har vi följt flera sociala media profiler som Jake och Logan Paul när dem gått in i boxningsvärlden. Nu är dags för den svenska influensern och dokusåpasjärnan Mergim Feka att gå in i taekwondo!

Mergim Feka 23, från Hässleholm har gjort 2 säsonger av Big Brother. 2020 gick ända till finalveckan. Säsongen 2021 kom han in sent i men stannade ända till dag 73. Vad inte så många känner till, är att Mergim Feka har en taekwondobakgrund under master Ali Chehade i Hässleholm. En taekwondokarriär som han nu är på väg att starta upp igen!

När och hur började du med taekwondo?

– Jag började träna taekwondo när jag var 12 år gammal. Det som fick mig att börja var när mina kompisar som tränade kom till skolan med priser som dom hade vunnit på tävlingar. Och jag minns att jag tänkte: ’Fy fan va coolt! Jag vill också vara svensk mästare eller världsmästare.’

Du har haft paus från taekwondon. Hur känns det ett att dra på dig dräkten igen och kliva ut på mattan?

– Jag har haft en lång paus då mycket kom emellan. Ibland annat blev jag skadad, jag fick inre blödningar i höger foten varje gång jag sparkade. Det gjorde mig så ledsen att jag faktiskt gav upp, för att jag kände jag aldrig kommer kunna komma någonstans i sporten om jag bara kunde använda ena foten. Men nu har jag äntligen börjat igen och ska satsa tusen procent och försöka nå mina mål som jag haft sen barnsben! 

Mergim Feka tränar i en dräkt från Budo-Nord, du kan kolla på dräkten här.

Kommer vi få dig se dig på tävlingsmattan snart igen?

– Jag ska försöka börja tävla redan i början av året 2022 och försöka satsa så mycket jag kan och se hur det går för mig! Jag är så sjukt taggad på detta.

Vad har taekwondon spelat för roll i ditt liv?

–  Taekwondon har hjälpt mig så mycket under en jättelång period när jag mådde som sämst! Jag fick så mycket bättre självförtroende då jag fick nya vänner för livet på klubben samt att vi även är som en familj. Nu är jag så sjukt tacksam för detta då jag började i tidig ålder och inte nu när jag är 23 år. Jag tror inte att jag hade varit någonstans i livet ifall jag inte hade börjat med taekwondo. Då menar jag personligen eftersom jag hade det tufft redan som liten på grund av mobbning.

Den här nysatsning som du gör just nu på taekwondo vad innebär den?

– Min nysatsning innebär att jag ska försöka nå mina mål som är olympiska spelen och komma upp på mattan och bara köra järnet.

Budo-Nord Taekwondo Dräkt WT Chimera är en superlätt och skön tävlingsdräkt med rena sportiga linjer som är sydd av ett lättviktstyg som andas. Tävlingsdesign godkänd av World Taekwondo (WT). Dräkten hittar du hos Budo & Fitness Sport

Vad har du och klubben för planer den närmsta tiden?

– Jag och klubben har tillsammans ett mål att vi ska satsa som en familj! Min tränare master Ali Chehade är en person som satsar på alla sina medlemmar till tusen procent och inte på några favoriter! Han vill att vi alla ska lyckas. Att vi gemensamt ska tävla så mycket som möjligt över hela världen och träna flera gånger i veckan för att komma dit vi vill.

Mergims tränare Master Ali Chehade, Chae Taekwondo

Om du skulle beskriva för en utomstående. Varför ska man börja med taekwondo? Och varför är det en så himla kul träningsform?

– Känner du eller någon annan du känner att dom vill göra något kul eller bara behöver ett bättre självförtroende? Så tycker jag ni ska börja träna taekwondo, för jag lovar er det är verkligen stor nytta på alla möjliga sätt! Vill du bli en mästare i taekwondo? Ja då ska du satsa hårt och bara köra järnet för någon gång kommer du lyckas! Lyckas alla andra, så varför skulle inte just du kunna lyckas? Jag känner även att självförsvar är så bra att kunna! Både kvinnor och män ska liksom våga gå själv ute i mörkret och känna sig trygga. 

Håkan Gustafsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*