The Mauler i ny huvudmatch

 

wrestling-384652_1920

Bara några veckor efter att Alexander Gustafsson besegrade Jan Blachovicz i sin comeback annonserades hans nästa huvudmatch. Motståndet blir den erfarne brasilianaren Antonio Rogerio Nogueira, som i sin senaste match demolerade sin motståndare i första ronden.

Fighten mellan Alexander ”The Mauler” Gustafsson (17-4) och Antonio Rogerio ”Minotouro” Nogueira (22-7) går av stapeln den 19 november i São Paolo, Brasilien, i jubileumseventet UFC Fight Night 100. Även om det skiljer över ett decennium i ålder mellan de två atleterna så har de en gemensam historik. De skulle ha möts i oktagonen både 2012, då Nogueira var tvungen att dra sig ur på grund av en knäskada, och 2014, när han istället hade ådragit sig problem med ryggen. Sedan dess har de båda dessutom fått se sig besegrade i första ronden av Anthony ”Rumble” Johnson (21-5), men har i år också brutit sina förlustsviter.

Nogueira har varit skadedrabbad under sin karriär och har ett flertal gånger fått ställa in matcher på grund av detta. Om hans kropp håller kommer det säkerligen bli en rafflande femrondare med mycket på spel för båda slagskämparna. Nogueira måste visa att han fortfarande är en kraft att räkna med nu när han har fyllt 40, och en förlust för The Mauler skulle minska hans chanser avsevärt att få slåss om världsmästartiteln en tredje gång.

Svensken är i skrivande stund rankad tvåa i lätt tungvikt i UFC, medan brasilianaren för närvarande har en niondeplacering.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*