Svenska landslagets första dag på EM

em

Thaiboxning EM i Split Kroatien är i full fart och 7 svenska fighters har fått köra sina första matcher. Varav 5 av två svenskar vann sina matcher.

Efter en intensiv första dag så kunde förbundskapten Pelle Bånghäll berätta till www.budokampsportnews.se att 5 av 7 vinster var naturligtvis en bra start på turnering. ”Det är bra, naturligtvis. Vi vill ju ha med alla förstås, men de som åkte ut föll verkligen med flaggan i topp. Både Therese Gunnarsson och Mario Cartagena gjorde bra matcher, men hade inte riktigt marginalerna på sin sida idag.”

Erik Berglund eliminerade fransmannen Ulrich Emmanuell
Erik stod för en fin insats och vann mot fransmannen erikUlrich Emmanuell med domarrösterna 3-0, 30-27 i poäng. Redan i fösta ronden så hängde ett avslut i luften, till www.budokampsportnews.se så berättar Erik hur han märkte att sin motståndare blev rejält groggy. ”Jag fick honom rejält groggy och jag kände att det här skulle gå min väg. Jag ville hålla mig lugn, vi har jobbat på just det, och pricka med långa tekniker från distans”.

Förlust i debuten för Mario Cartagena
Veteranen Mario Cartagena hade länge väntat efter sin efterlängtade debut i landslaget men förlorade mot Turken Ali Batmaz. Det var mycket blandade känslor när Mario talade med www.budokampsportnews.se. ” Det knöt sig tyvärr, jag försökte, men jag var slö och för plattfotad idag. Jag försökte att ändra lite i taktiken under matchen, försökte hitta öppningar men det låste sig. Det var helt underbart att få göra landslagsdebut, det kommer betyda mycket för mig, synd bara att jag skulle göra en så dålig match”.

Pelle Bånghäll tror på medaljer inför fortsättningen
Det var bara bra känslor för Pelle efter dagen slut, och det var var väldigt tydligt vad han hade för känslor inför fortsättningen. Till  www.budokampsportnews.se. så berättade han. ”Det är bara bra känslor. Som vanligt kommer vi ta en hel del medaljer, det är bara frågan om att förädla de så mycket det bara går.”

Övriga resultat från första dagen på EM 

Therese Gunnarsson – Förlorade sin match med 29-28 i domarröster.

Magnus Andersson – Vann sin match sent i den andra ronden efter slovenen Ziga Gril tvingats till två räkningar.

Tidblad Keskikangas – vann sin första match med 30-27, eller med 3-0 i domarröster.

Jaffar Al-Qashami – Vann enkelt sin match efter att domaren bröt efter andra ronden.

Johan Andersson – Vann sin match med 30-27 i domarröster.

Mario Cartagena- Förlorade sin match förlorade med 3-0 i domarröster.

Erik Berglund – Vann sin första match med domarrösterna 3-0, 30-27.

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*