Resultat och händelser från nattens UFC 205

romero

Nattens UFC 205 från Madison Square Garden bjöd på en hel del högintensiva matcher, men också en del oväntade resultat. Här är sammanfattningen av de viktigaste händelserna.

Även utöver Conor McGregors historiska vinst, som kampsportnews.se rapporterar om här, var UFC 205 händelsefylld. En fighter gick i pension, en match slutade oavgjort, och en avgjordes med ett spektakulärt knä som kan vara årets knockout.

På damsidan stred polska Joanna Jedrzejczyk (13-0) för att försvara sin stråviktstitel mot landskvinnan Karolina Kowalkiewicz (10-1) i fem tuffa ronder. Ett tag såg det riktigt illa ut för mästarinnan, men hon kämpade på och lyckades till slut ta hem matchen på ett enhälligt domarbeslut.

Den före detta bantamviktsmästarinnan Miesha Tate (18-7) förlorade på domslut mot Raquel Pennington (9-5). Hon chockade sedan publiken i intervjun efter matchen med att utannonsera att hon går i pension på grund av förlusten.

En av nattens mest underhållande matcher var titelmatchen mellan welterviktsmästaren Tyron Woodley (16-3-1) och Stephen Thompson (13-1-1). Woodley och Thompson krigade fram och tillbaka, där båda såg ut att stundtals få övertaget. Men matchen gick tiden ut, och Bruce Buffer annonserade Tyron Woodley som vinnare… men mitt i segerintervjun utbröt kalabalik och Joe Rogan och Buffer fick korrigera domslutet. Matchen slutade i själva verket oavgjort, med en domare som hade Woodley som vinnare och två som hade resultatet lika. Woodley var märkbart tagen av att få sin vinst tillbakadragen, och kaoset kan ses i videon här:

Det mest spektakulära stod dock kubanen Yoel Romero (12-1) för, när han knockade hemmafavoriten Chris Weidman (13-2) med ett brutalt flygande knä i tredje ronden som öppnade upp Weidmans ansikte. Romero blev på så vis näste titelutmanare i mellanvikt. Mästaren Michael Bisping (30-7), har nyligen sagt att han inte vill möta Romero, och gav den nye utmanaren fingret från publiken.

Resten av resultaten från natten kan ses här: http://www.ufc.com/news/ufc-205-alvarez-vs-mcgregor-final-results-and-news-111216

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*