Pannie ”Banzai” Kianzad kommer att tvinga på Bethe ”Pitbull” Correia sin egen stil!

Pannie ”Banzai” Kianzad (14-5-0) är tillbaka! Den 25:e juli går hon in i octagonen mot Bethe ”Pitbull” Correia (11 – 4 – 1) från Brasilien. Pannie är redo, och kommer gå in och tvinga på Correia sin egen stil. Bethe Correia är en erfaren UFC-fighter som mött både Ronda Rousey och Holly Holm. Pannie kommer senast från en vinst mot Jessica-Rose Clark i Moskva i november 2019. Matchen mot Correia har egentligen varit planerad länge men blev uppskjuten i samband med coronakrisen. Nu går den av stapeln på UFC Fight Island, och i den här intervjun berättar Pannie Kianzad hur det kan komma att bli en fördel för henne att slåss inför tomma läktare.

Berätta, hur känns formen?

– Formen känns bra, som alltid. Jag är redo!

Hur ser ditt camp ut inför matchen? Har du kunnat träna något i Köpenhamn med tanke på inreserestriktionerna?

– Jag har inprincip kunnat träna som vanligt i Malmö och Köpenhamn med lite försiktighet. Det har inte varit problem att komma över sundet då träningen är ett dagligt jobb.

Det har blivit ett långt uppehåll för alla fighters, har du något tips till andra fighters på hur man håller uppe motivationen i såna här situationer?

– Det finns mycket man kan göra fastän inte allt har varit normalt , övningar man kan göra i hemmet eller utomhus. Jag har lajvat lite under mina fyspass som finns på min instagram om man är sugen på en workout. MMA överlag kan man köra ute med lite mattor annars är de bara att dra på sig löparskorna. I många länder där man inte fått lämna hemmen har man tränat det mesta i sitt vardagsrum. Allt handlar om disciplin .

Vad vet du om motståndaren Bethe ”Pitbull” Correia ? Hon är rankad som nr 13 och har varit i UFC ganska länge. Hur mycket har du analyserat henne?

– Jag är rätt bra insatt i Bethe, jag vet vad hon är bra på, som hennes press och uthållighet, men med de sagt så är jag fokuserad på vad jag ska göra med henne . Mina camp går ut på att påtvinga min stil på motståndarna.

Konceptet ”Fight island” hur mycket har ni fått veta om ön? Och hur tror du det kommer kännas att fightas i en tyst arena?

– Vi har fått bra info om den, och allt är planerat in i minsta detalj. planerat. Jag har inga problem med att fightas ien tom arena – det är till och med skönt. Vi blev rätt vana med sånt i The Ultimate Fighter.

Fighten är 25 juli: vad är det det första du gör efter fighten? Och hur kommer du att ta vara på de sista sommarveckorna efter det?

– Jag hoppas på att jag tar så lite skada som möjligt och känner mig fräsch efter matchen, så att jag kan få köra så snart som möjligt igen. Men första veckan jag kommer hem drar jag, sambon och vovven på några dagars roadtrip över Sverige och testar olika matställen!

Håkan Gustafsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*