MusclePharm – ledande kosttillskottsmärket för kampsportare

mp_homepage_sportseries_octagon

MusclePharm är ett börsnoterat Amerikanskt kosttillskottsföretag som under sina 6 år vuxit till att blir ett av världens dominerande varumärken för sportkosttillskott. MusclePharms produkter finns i 120 länder och säljs på över 45.000 butiker. 

Grundaren heter Bradley J. Pyatt och huvudontoret ligger i Denver, Colorado. Bradley berättar att han som professionell atlet spelandes för Indianapolis Colts var frustrerad över att han inte kunde hitta sportkosttillskott som höll måttet och gav de resultat han sökte. Eftersom han ansåg att inget fick stå emellan honom och hans karriär beslutade sig Bradley för att starta sitt eget kosttillskottsmärke och göra det till sin livsuppgift att investera miljoner i ett team med forskare, tränare och atleter för att skapa en på marknaden överlägsen serie av sportkosttillskott.

MusclePharm® garanterar att alla produkterna är helt fria från otillåtna substanser såsom anabola steroider. Varje produkt som tillverkas testas varje gång av ”Informed Choice” och blir godkänd samt certifierad innan den levereras ut på marknaden. Bradley är noga med att påpeka att detta är inget man skall ta för givet, utan alla som köper och musclepharm_3använder kosttillskott skall själva ta ansvar och noga undersöka vad de använder och hur de använder produkterna i samband med sin dagliga träning.

USA’s sportakademi har utfört ett kliniskt test på MusclePharms Assault och kunde fastställa att den effektivt hjälpte atleter att bygga styrka, uthållighet och energi. The Nutrition Research Journal uttalade sig att Assault är en säker och effektiv PWO (preworkout).

Nutrition Journal har publicerat resultatet från en klinisk dubbel-blind studie där man påvisade att MusclePharm’s Amino1, som är en dryck för återhämtning och vätskebalans var mer effektiv än vatten och Gatorade. Andra studier har visat att aminosyrorna i Amino1 hjälper musklerna återhämta sig efter träning och motverkar nedbrytning av muskulaturen under träning.

Vad har Arnold Schwarzenegger, UFC och Tiger Woods gemensamt?
De har alla varit officiella partners med MusclePharm. Arnold fick bl a en helt egen exklusiva signature line ”Arnold Schwarzenegger Series” med kosttillskott för muskelbyggning alla med namnet ”Iron” som säkert bottnar i den legendariska Arnold filmen ”pumping iron”. UFC fick också sin helt egna serie av produkter under namnet ”MMA elit”. Tiger Woods valde att använda produkter från MusclePharm till hans PGA Tour start 2015.

Cleveland Cavaliers blev så förtjusta i Combat Crunch Bar att de införde en ”Fourth Quarter Combat Crunch Time”, där de helt enkelt tog en välförtjänst paus och åt varsin Combat Proteinbar för att ladda inför sista delen av matchen.

Det är många namnkunniga medarbetare inom MusclePharm bl a är grundaren av Body For Life fitness och nutrition program, Bill Phillips som tagit rollen som strategisk rådgivare och chefredaktör. Även hälso- och  friskvårdsexperten Ryan Drexler har suttit med i ledningen. Före detta U.S. Assistant Surgeon General, Roscoe M. Moore, Jr. blev utvecklingschef på MusclePharm. Moore arbetade även med FDA (Food and Drug Administration) motsvarigheten till vårt livsmedels- och läkemedelsverk samt med USA’s folkhälsa.

MusclePharm samlade nyligen in $60,000 vid sitt första årliga ”Cancer Jiu-Jitsu Charity Event” i Denver med över 450 deltagare. Pengarna donerades till Children’s Hospital Foundation i Colorado.

MusclePharm har de senaste åren vunnit inte mindre än 15 olika utmärkelser inom kosttillskottsindustrin, bl a årets varumärke 2012.

Lovisa Random

Lovisa Andersson

Brinner för all form av kampsport och vill sprida det till alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*