Bisping besegrade Henderson i UFC 204

bisping-vs-henderson

Efter en hård match under helgens UFC-event förlorade legenden Dan Henderson i en efterlängtad returmatch mot regerande mellanviktsmästaren Michael Bisping – men inte utan att sätta djupa spår i sin motståndare. 

Michael ”The Count” Bisping (X-X) försvarade sin mellanviktstitel på UFC 204 i sin hemstad Manchester i England, men det var bokstavligt talat nära ögat att matchen hade slutat annorlunda. Redan i första ronden, trots en stark början från mästaren, landade Dan Henderson med en hård höger som sänkte Bisping. Gonggongen räddade matchen från att sluta där, och andra ronden började återigen med en stark Bisping som mot slutet blev skakad av Henderson. Men i de tredje och fjärde ronderna lyckades Bisping hålla ställningarna, och trots att han blev nedtagen i femte var domarna eniga med siffrorna 48-47, 48-47 och 49-46.

Efter matchen drog sig Henderson officiellt tillbaka och gick i pension, med en meriterad kampsportskarriär som tog fart redan på åttiotalet, men han passade också på att säga ett par väl valda ord om domslutet. Han ansåg att han inte bara vann de första två ronderna, utan även den sista, och att han förtjänade mästarbältet efter sin prestation.

View this post on Instagram

Thank you!

A post shared by Mikebisping (@mikebisping) on

Och när man ser Bispings sargade ansikte efter matchen, är det inte konstigt att en hel del fans och fighters håller med Henderson.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*