Michael Bisping vägrar möta Yoel Romero

bisping

Michael Bisping chockade världen och blev den förste brittiske UFC-mästaren när han i sommar knockade Luke Rockhold i den första ronden och tog titelbältet i mellanvikt. Efter ett titelförsvar mot Dan Henderson har han nu blivit varm i kläderna och säger att han vägrar möta Yoel Romero som är rankad fyra.

Michael ”The Count” Bisping (30-7), som själv aldrig har misslyckats i ett dopingtest, har i sin karriär mött och förlorat mot ett antal dopingmisstänkta fighters, som till exempel Vitor Belfort (25-13). Och nu när han är mellanviktsmästare i UFC verkar Bisping inte vilja riskera att bli av med bältet i onödan.

Yoel Romero (12-1) är för tillfället rankad fyra i mellanvikt i UFC. Han har inte förlorat en enda match i organisationen, och kommer möta den före detta mästaren Chris Weidman (13-1) på UFC 205. Hans senaste match var mot Ronaldo Souza (23-4) i december förra året, vilken resulterade i en vinst med bitter eftersmak eftersom han testades positivt för doping. Vinnaren mellan Romero och Weidman kommer med all sannolikhet vara uppe på tapeten för en titelmatch mot Bisping, men mästaren har redan bestämt sig för hur han vill göra.

– Ärligt så tror jag inte att jag kommer fightas mot Yoel, eftersom han testade positivt för steroider. Jag läste en artikel som sa att det tar flera år för fördelarna av att ha tagit steroider att lämna ens system. Bara för att man inte längre testar positivt så betyder det inte att du tappar alla extra muskler och såna grejer som man uppnådde, berättade Bisping för SuriusXM.

Är Bisping en verklig kämpe för en dopingfri sport, eller är han bara rädd för att bli av med bältet?

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*