Manny Pacquiao ny världsmästare efter vinst mot Jessie Vargas

manny

Efter tolv ronder om WBO:s Världsmästartitel i weltervikt stod den levande legenden Manny Pacquiao som segrare mot amerikanen Jessie Vargas.

I ”The Fight of the century” för två år sedan mot den nu pensionerade och obesegrade Floyd ”Money” Mayweather Jr. (49-0) förlorade en axelskadad Manny ”Pac-Man” Pacquiao (59-6-2) sin världsmästartitel i weltervikt, och även om han valde att fokusera på sitt jobb som politiker i Filippinerna gick han förra året en match mot Timothy Bradley, där han vann den internationella WBO titeln i Weltervikt. Efter det drog han sig officiellt tillbaka från boxningen, men beslutade sig i år för att satsa på en comeback.

Pacquiao fick möta WBO:s världsmästare i weltervikt, Jessie Vargas (27-2), och matchen gick av stapeln i Las Vegas natten mellan till söndag den 6 november, svensk tid. Redan i andra ronden knockade Pacquiao mästaren med en rak vänster, och fortsatte sedan dominera matchen med slag som flög in från alla håll och ett blixtsnabbt tempo. Ibland saktade Pac-Man ner, och då tog Vargas chanserna.

Vargas vann rond fem och sex, men sedan fortsatte Pacquaio dominera och leta efter en utebliven knockout. Domslutet landade på siffrorna 114-113, 118-109 och 118-109 till Manny Pacquiao, som blev ny världsmästare hos WBO i weltervikt.

I publiken fanns bland annat Floyd Mayweather Jr. själv, och det spekuleras just nu i huruvida vi kommer få se ett returmöte mellan Pac-Man och Money.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*