Siktet är ställt på OS 2020

Katrine Lionett Pedersen är 23 år och studerar för närvarande vid Copenhagen Business School, där hon just påbörjat sitt masterprogram i interkulturell marknadsföring. Hon har även sedan tidigare en kandidatexamen i engelska och organisationskommunikation.

Katrine kommer från Ishøj som ligger strax utanför Köpenhamn, där hon också tränar. Karate har funnits i hennes liv sen hon var 8 år, efter det att hennes pappa uppmuntrade henne att börja tillsammans lillasystern. Vid cirka 12-13 år ålder började ambitionerna att växa, och hon visste att hon ville bli något stort inom Karaten. Kom med i landslaget vid 14 års ålder och har representerat Danmark i många europamästerskap, världsmästerskap och nordiska mästerskap sedan dess. Vilket givit henne många bra erfarenheter med både upp- och nedgångar i karriär och vänskap.

Största minnet i karriären är när hon vann silver för VM i Linz 2016.

”Det var en väldigt, speciell upplevelse som jag fortfarande kommer ihåg ganska tydligt än idag. Det var ett stort ögonblick, inte bara för mig utan också för Danmark, och jag är verkligen stolt över att jag kom så långt och kämpade som jag gjorde. Sedan har jag drömt lite om att vara i en senior-VM-final, och det var helt galet att jag som 20-åring plötsligt stod i en”.

SAMSUNG CSC

I april 2018 vann hon dessutom en Karate 1 Premier League-turnering i Rabat, och det är också en upplevelse som etsat sig fast väl i minnet.

”Jag hade en riktigt bra dag och kämpade med riktigt bra matcher. Det betyder mycket för mig att jag vinner eller förlorar mina matcher på ett ”bra” sätt, så att jag vet att jag gjorde allt jag kunde och att det kändes bra efteråt”.

Närmsta framtiden satsar Katrine på att tävla så mycket som möjligt inom Karate1-Premier League så att hon kan bli så utmanad som möjligt och därmed utvecklas maximalt. Siktet är ställt på att kvalificera sig till OS 2020. Det blir ett hårt arbete konstaterar hon, men tillägger också att det ocksp blir ett kul arbete.

De två kommande åren består av studier och därefter blir det dags att ge sig ut på arbetsmarknaden. Hon är inte helt säker på vad hon vill jobba med, men det kommer definitivt att vara något på engelska inom kommunikation och marknadsföring.

Framtiden ligger öppen!

Katrine är sponsrad av Budo-Nord och Budofitness.

#katrinelionett #danskkarateforbund #karate #budonord #teambudonord #karate_life_2020 #karateolympic.2020

Lovisa Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*