Intervju: Diana Halldén ny världsmästare i Jujutsu

Intervju: Diana Halldén ny världsmästare i Jujutsu

diana-liten

Efter en otroligt stark och imponerande prestation under årets VM i Jujutsu vann Diana Halldén överlägset i finalen och fick ta emot den glänsande guldmedaljen. Landslaget skördade även fler medaljer och kampsportsverige ser ut att frodas.

Årets VM i Jujutsu gick av stapeln i Wroclaw i Polen, och medaljhoppen gjorde oss inte besvikna. I stilen ne-waza stod Diana Halldén i final mot polskan Irena Preiss, som hade hemmapubliken på sin sida. Men Halldén imponerade stort och vann med 10-0 i poäng. Men det hände mycket under matchens gång, och ett tag höll hon på att halka riktigt galet.

– Min strategi var att låta henne dra guard, för jag visste att hon gärna gör det och att mina passeringar är starka. Men det blev fel. Hjärnan kortslöt och det första som hände var att jag själv drog guard, berättar Halldén för kampsportnews.se

Men hon kom på sig själv i sista sekund och lyckades börja om stående och återgå till sin ursprungliga plan.

– Då blev det som jag ville, och jag hamnade i dominanta positioner och styrde matchen åt mitt håll.

Halldén berättar vidare för kampsportnews.se om hur tankarna gick under matchens gång:

– Någonstans när jag mountade Preiss hörde jag min coach Paul Persson skrika: ”du har vunnit vm!” Det gick rätt in i hjärtat. Några minuter var kvar av matchen och jag var fullt medveten om att allt fortfarande kunde hända, men hans ord lugnade ner mig mentalt och fick mig att jobba metodiskt.

VM-guldet blev ett faktum, men Diana Halldén är ödmjuk:

– Varje mästerskap visar var man har kunskapsluckor, och ger underlag för utveckling.

Landslaget plockade även in ett brons tack vare William Seth Wenzell och ett silver via Jonas Lund.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*