Guldregn för Sverige i MMA EM

Guldregn för Sverige i MMA EM

mma-landslaget

Det blev en hel drös med guldmedaljer för Sverige i European Open i Prag, men också ett par silver. Kampsport.se har intervjuat både en lycklig världsmästare och en besviken tvåa.     

I nästan hälften av finalmatcherna jagade svenskar guld, och det blev till slut hela fem guld, två silver och ett brons. Serdar Altas dominerade mot irländaren David Fogarty, och plockade hem guldet i flugvikt. Renato Vidovic vann bantamviktsguldet för herrar och regerande världsmästaren Cornelia Holm tog hem samma medalj på damsidan. Daniel Schälander i sin tur vann fjäderviktsmötet mot italienaren Michele Martigioni, medan VM-guldmedaljören Gabriella Ringholm förlorade damernas flugviktsfinal mot Ungerns Alexandra Kovacs.

Förra årets silvermedaljör och årets världsmästare Irman Smajic var hungrig på ett EM-guld att lägga till i meriterna, och efter att ha fullständigt mosat motståndet på vägen till finalen var det många som trodde på en seger mot bulgaren Daniel Galabarov. Men något gick snett och Smajic förlorade på TKO i andra ronden.

Efter matchen var han nedstämd, och på frågan om han är nöjd med sitt silver var svaret tydligt:

– Fråga samma fråga om några dagar så känns det kanske bättre. Men nu är det rätt piss, säger Smajic till kampsportnews.se

Enligt honom själv förlorade han för att han slarvade med grunderna, trots att han hela tiden kände att han hade kontrollen under matchen. Och han är optimistisk inför framtiden.

– Jag kommer lära mig av misstagen och komma tillbaka starkare, hälsar han via kampsportnews.se.

Någon som hade all anledning att jubla efter turneringen var Rostem Akman, som försvarade förra årets guld och tog hem segern i mellanvikt även den här gången. Han mötte Valeri Atanasov från Bulgarien, och vann på en ground and pound i tredje ronden.

– Atanasov är ganska fysisk, har väldigt bra händer och bra nedtagningsförsvar. Det var en riktig fight, han slog mig och jag slog honom. Det var hårt, det var grymt, berättar Akman för kampsportnews.se.

På den klassiska ”hur kändes det?”-frågan var Akmans svar minst lika klassiskt:

– Det kändes dunder!

Stort grattis till svenska landslaget i MMA!

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*