Elbow Queen i exklusiv intervju inför matchen mot Macedo

länsberg-stor

Det svenska UFC-hoppet Lina Länsberg fick tuffast möjliga motstånd i sin debut mot dopingfällda Cris ”Cyborg” Justino, men kommer nu möta Veronica Macedo i London den 18 mars. I en exklusiv intervju med kampsportnews.se berättar Länsberg om sina tankar inför matchen.

Lina ”Elbow Queen” Länsberg (6-2) har vunnit sex av sina åtta matcher och har stor potential att bli en lysande stjärna på MMA-himlen. Men först måste hon bevisa sig mot Veronica Macedo (5-1-1) från Venezuela. Länsberg är ödmjuk inför uppgiften:

– Allt motstånd i UFC är riktigt bra motstånd och det finns ingen jag inte gärna möter. Veronica och jag kommer bjuda på en bra match helt säkert, säger hon till kampsportnews.se.

Huvudmatchen på UFC Fight Night 95, mot den i princip obesegrade Cris ”Cyborg” Justino (17-1), var en hård start på Länsbergs UFC-karriär. Men hon ser förlusten som en lärdom.

– Alla matcher ger kunskap och erfarenhet, men ett main event på en UFC-gala i Brasilien är något alldeles speciellt. Den erfarenheten är värd mycket. Men i första hand blev den matchen en påminnelse om vikten av att kunna skifta plan och mentalitet i en match, säger Länsberg.

En tid efter mötet fastnade Cyborg i ett dopingtest, och Länsberg hade redan innan det uttalat sig om Cyborgs tidigare dopingavstängning. Men verkar det som att hon har lagt allt det bakom sig.

– Hanteringen av Cyborgs eventuella dopingfall är upp till USADA att bedöma och det återstår att se vad de kommer fram till, säger hon.

Det kommande motståndet Veronica Macedo är inte bara en duktig BJJ-utövare, utan är även stark på sparkar. Det är något Länsberg och hennes team är beredda på.

– Mina coacher lägger upp en plan inför mötet med Veronica, som de gör inför alla matcher, och självklart ingår där en medvetenhet om både hennes BJJ, hennes rörlighet, hennes explosivitet, och hennes sparkar.

På frågan om hur hon tror att matchen på UFC Fight Night 107 kommer sluta, är Länsberg lite smålurig:

– Det blir en överraskning, säger hon.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*