Daniel Terry ser sig själv knocka Hamza och gå för WMC European titeln

daniel-terry

Daniel Terry är en av 4 som kliver in i Junior welterweight turneringen om WMC European titeln. Han ställs mot publikfavoriten Hamza Bougamaza och är väl medveten om att han går in på Hamzas bakgård, men är mer än förberedd för det.

I en intervju med Kampsport.se så berättar han om sina förberedelser och tankar om galan.

Vet du något om Rumble of the Kings och historien bakom galan?
– Jag vet inte så mycket, om jag är ärlig. Jag vet att det är en mycket stor show och det var en svenska showen som var mest imponerande för mig. Jag vet att de har haft några toppnivå, världsklass och kända namn på sina tidigare kort och att så många fighters skulle älska att fightas på ROK.

Hur känns det att slåss i Sverige
– Jag slogs en gång i Sverige tidigare, mot Finland nummer 1. Det var en stor upplevelse för mig då jag vann den matchen. Muay Thai verkar vara mer populärt här än i Storbritannien, så det är en bra plats att komma och slåss.

Hur har du förberett dig
– När det gäller förberedelser, jag är på ett nytt gym och min tränare, Peter Wetzelmayr har sina mycket specifika sätt av träning. Jag gillar det och vi har en stark koppling och jag har verkligen tyckt om att arbeta på nya saker som han visat mig. Peter, Clara och alla andra på gymmet har vart otroligt hjälpsamma och fått mig att känna mig hemma direkt jag började att träna där.

Vad vet du om din motståndare
– Jag vet att min motståndare är mycket lång och definitivt min längsta hittills. Jag respekterar honom, han är en skicklig fighter med ett gott rykte för att vinna. Han är Southpaw och det kan vara knepigt.

Din motståndare är en otroligt omtyckt hur känns det att du kanske kommer att ha publiken mot dig?
– När du slåss i någon annans bakgård, måste du räkna med det värsta. Jag kommer att ha en liten skara med mig men jag förväntar mig att drunkna utav hemmastödet för honom. Det är en del av spelat och det är lugnt för mig.

Hur ser du att fighten går?
– Jo, när det gäller fighten, ser jag naturligtvis mig att vinna genom knockout! Jag är där för att orsaka skada och gå därifrån med WMC europeiska titeln. Jag är säker på att de andra killarna känner alla på samma sätt! Det är det som gör det spännande!

Hur ser din framtid ut?
– Framtiden är enkel. Fler fighter. Jag har haft en hel del ledigt på grund av skador och 3 matcher som ställdes in i år. Jag vill bara vara i ringen, testa mig och sätta på en show för alla älskare av sporten. Naturligtvis, bälten och titlar som kommer med det är alltid välkomna! Jag vill bygga vidare på min samling.

Biljetter till eventet finner du här

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*