Dana White: ”Jag vågar inte ta risken med Jon Jones i en huvudmatch igen”

Dana White: ”Jag vågar inte ta risken med Jon Jones i en huvudmatch igen”

jon-jones

Dana White säger att det får vara nog nu. Enligt honom kommer det att dröja innan vi återigen får se Jon Jones i en huvudmatch under en UFC-gala. Anledningen är att Jones har kostat organisationen alldeles för stora pengar genom sitt uppträdande.

UFC-presidenten Dana White har inte mycket till övers för den interimistiske mästaren i lätt tungvikt, Jon ”Bones” Jones. Detta framkom med all önskvärd tydlighet när han intervjuades av Jim Rome i podcasten Siriux XM Town Hall häromveckan.

Enligt White är det högst osannolikt att vi någonsin kommer att få se Jones i en huvudmatch igen. I vart fall inom överskådlig framtid. ”Bones” avtjänar för tillfället en ettårig avstängning efter att ha åkt fast i en dopingkontroll bara dagar innan han skulle möta Daniel Cormier i huvudmatchen under UFC 200, en fight som handlade om mästarbältet i lätt tungvikt.

Jones crime record innehåller som bekant en tidigare smitningsolycka och detta i kombination med den allra senaste förseelsen gör att White har ruttnat ordentligt på Jones beteende. White säger i intervjun att Jones har kostat UFC alldeles för mycket pengar på grund av inställda matcher med kort varsel för att han ska våga släppa upp honom i en huvudmatch igen.

Det troliga är att vi istället kommer att få se Jon Jones, när avstängningen är avklarad, gå matcher på det preliminära kortet. Om han någonsin kommer tillbaka igen, vill säga.

Skriven av Göran Jacobson

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*