Conor McGregor dömd att betala 150 000 USD i böter

conor-mcgregor

I måndags beslutade Nevada Athletic Commission (NAC) att UFC:s regerande fjäderviktsmästare, den irländske fightern och megastjärnan Conor McGregor, skulle dömas att betala 150 000 USD (en summa motsvarande 1,3 miljoner SEK) i böter efter det uppmärksammade bråket med Nate Diaz och hans team under presskonferensen inför UFC 202.

Domslutet gjorde att många MMA-fans höjde rejält på ögonbrynen av förvåning, men inte bara fansen. Den dömde själv, McGregor, satte sig på tvären direkt och förklarade iskallt att han vägrade betala några böter, speciellt inte då han ansåg att det var bröderna Diaz, Nate och storebror Nick, som startade bråket då det kastades vattenflaskor hejvilt i lokalen där presskonferensen hölls. McGregor tillade också att han framöver inte kommer att gå några matcher i delstaten Nevada, om NAC inte ändrar sig.

Det verkar för en utomstående som om NAC, genom sitt domslut, vill statuera ett exempel vad gäller hur en atlet bör uppträda under en pågående presskonferens, även om bötesbeloppet kan uppfattas som onödigt högt. Ingen människa kom till skada när McGregor och Team Diaz gick bananas och började kasta vattenflaskor på varandra.

I efterhand har kommissionen ändrat sig och mildrat straffet genom att sänka irländarens böter till ”bara” 75 000 USD, det vill säga 650 000 SEK, men McGregor vägrar ändå att betala.

”Good luck trying to get it”, hälsar den skäggige irländaren i en intervju med tidskriften Rolling Stone.

Spännande fortsättning följer.

Skrivet av Göran Jacobson

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*