Yokkao – No 1 inom Thaiboxning

yokkao_1

Yokkao Boxingsstjärnan som varumärke tändes på Thaiboxningshimlen 2010. Varumärket från Bangkok blev snabbt känt för in höga kvalitet på riktiga genuina läderprodukter.

Ett år senare startades Yokkao Fight Team. Ett team som bestod utav de bästa och mest meriterade Thaiboxarna runt om i hela världen såsom Buakaw Por Pramuk (Buakaw Banchamek), Sudsakorn ladda-nedSor Klinmee, Yoddecha Sityodtong, Ekapop Sor Klinmee, Tham Sityodtong, Dzhabar Askerov, Cedric Muller, Kem Sitsongpeenong, Jordan Watson och Liam Harrison.

Yokkao Boxning etablerade snabbt samarbete med det bästa Muy Thai lägret i Thailand Pramuk Muay Thai Camp i Chaoechanegsao och Sityodtong Muay Thai från Pattaya för att skapa ett ”Yokkao Träningscenter”. Med ett syftet att sätta en helt ny standard på marknaden och för att förenkla för fansen att veta vart man skulle gå till för att komma till det bästa Muay Thai gymmet i Thailand.

yokkao-thai-flag-boxing-glovesMed hjälpa av professionella fighters och tränare utvecklades den första utrustning. Utrustning som skulle ha den absolut bästa kvalitén. För att visa passionen för sitt moderland ”Thailand” så lanserade Yokkao sina första Muay Thai handskar med den Thailändska flaggan på, en enkel idé som inget annat företag tidigare hade gjort. Handskarna blev kända och en storsäljare över hela världen.

I Februari 2011 annonserade Yokkao och Stefania Picelli (CEO för Muy Thai Combat) den första Muay Thai mässan i Europa under namnet ”Muay Thai Combat fan expo” med Yokkao Fight teamet och de bästa Muay Thai boxarna i världen som skulle presentera det första ” Yokkao Gear collection” och möta sina fans för att visa upp sina specialtekniker under träningspassen.

Yokkao Träningscenter utanför Thailand
Efter framgången från Yokkao’s Träningscenter i Thailand startades ett nytt projekt för att ta sina träningscenter 13599796_1220564647963001_1372803672970118390_ntill en global nivå och därmed kunna erbjuda sina fans ett professionellt gym där man skulle kunna lära sig Muay Thai på det rätta sättet med utrustning av högsta kvalité. 16 maj 2011 åkte Muay Thai Combat tillsammans med Mr. Valerio Cecchetti för att inviga Muay Thai Combat Gym i San Marino som därmed blev det första Yokkao Träningscentret utanför Thailands gränser. Ett gym fullutrustat med Yokkao utrustning för att kunna erbjuda sina medlemmar samma kvalitetsutrustning som eliten använder.

Yokkao Seminarier
Tillsamans med Yokkao Fight Team så startades konceptet ” Yokkao Seminar” Ett Muay Thai seminarekoncept som tillsammans med Fighters och tränare lärde det ut tekniker som gjorde dem till mästare. Seminarier som nu finns världen över och är otroligt välbesökt och omtyckt.

Ysaenchai-vs-victor-nagbe-yokkao-7-1024x678okkao Extreme
I juni 2011 deklarerade Yokkao Boxning att de skulle börja promota  Muay Thai och K-1 galor under namnet Yokkao Extreme. Galorna blev snabbt populära världen över med fartfyllda event och slutsålda läktare. Sedan 2011 så har Stefania Picelli samarbetat med ett antal promotors runt om i världen för att kunna skapa Yokkao events. Slutsålda events ända från Pattaya till Bolton och succén fortsätter än i dag.

Genom framgångsrika gym, unik kampsportsutrustning och seminarier med namnkunniga boxare runt om i världen så har Yokkao haft en otroligt viktig del av Muay Thai´s utveckling och spridning globalt.

Lovisa Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*