Venum -passion, innovation och teknisk utveckling

venum_6

Venum är ett av de mest välkända varumärkena inom kampsport och främst MMA (Mixed Martial Arts), BJJ (Brazilian Jiu Jitsu), Boxning och Karate med ett brett utbud av produkter läckert designade för både proffs och amatörer.

Passionen för kampsport i kombination teknisk expertis gör att Venum ligger längst fram med utveckling av innovativ utrustning med en aktuell livsstils design. Trots att Venum är relativt ungt varumärke och bara funnits på marknaden sedan 2006 är det och har alltid varit synonymt med den absolut högsta kvaliteten. Venum tillverkar sina produkter i Kina, Brasilien och Thailand.

Venum är utan tvekan ett av de mest förekommande MMA varumärkena på UFC och det beror på det extremt starka Venum Fight Team som haft ända upp till 10 fighters på en och samma UFC gala.

Venum Fight Team
venum_7Några ut teamet som kan nämnas är Wanderlei Silva, Lyoto Machida, Frankie Edgar, Carlos Condit, Martin Kampmann, Thiago Silva, Fabricio Werdum, Jim Miller, Brad Pickett, Michael Bisping och många fler.

Wanderlei Silva
Silva som är en av världens mest namnkunniga och explosiva BJJ fighters och profiler har fått sin egen Venum signature line med t-shirts och fight shorts. Wanderlei Silva är från Brasilien och förutom en karriär inom UFC som professionell MMA-fighter även varit mellanviktsmästare i Pride Fighting Championships under ett antal år.

Lyoto Machida
Lyoto är också från Brasilien och son till Shotokan Karate Sensei Yoshizo Machida (町田嘉三). Lyoto började träna kampsport som treåring och fick sitt svarta bälte som 13-åring. Därefter blev et en del Sumo brottning, boxning och BJJ. Han har även bott i Tainland och tränat Muay Thai samt i Japan för att träna grappling på anrika NJPW Dojo innan han till slut flyttade till USA och blev UFC fighter.

https://youtube.com/watch?v=uz8NDWopZyU

Lovisa Random

Lovisa Andersson

Brinner för all form av kampsport och vill sprida det till alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*