Sverige dominerar i Croatian Open i Kyokushin Karate

croatian-open-swedish-team

I helgen avgjordes Kroatiska Öppna i Zagreb, och trots högklassigt motstånd med en hel del EM-medaljörer, lyckades det svenska Kyokushin-laget ta hem två guld och ett brons. 

Deltagare från över hela europa, däribland Sverige, Ryssland, Italien, Frankrike och värdlandet Kroatien, gjorde upp i en serie tuffa matcher i olika viktklasser. Kyokushin är en av de mest populära kampsporterna i europa, och nivån på motståndet var mycket hög.

Svenskarna Milad Samizade och Rasmus Bergström tog båda guld i lättvikt respektive tungvikt, och Samizade tog dessutom hem priset för bästa teknik i turneringen. I kategorin supertungvikt fick Sverige brons genom Simon Pålsson, som i kvartsfinalen knockade sin motståndare Istvan Radics i första ronden.

I semifinalen mötte Pålsson den före detta EM-tvåan Margarint Dorin från Rumänien. Pålsson berättar i en intervju med kampsportnews.se vad som hände:

– Matchen var jämn, och med 45 sekunder kvar fick jag in ett hårt knä i hans huvud, och han vacklade åt sidan men var inte tillräckligt påverkad för att jag skulle få poäng. Sedan ökade han tempot och fick ett slag över levern med bara några sekunder kvar som jag inte orkade stå emot.

I finalen hade Pålsson fått möta ungraren Richard Lizak, som han slog ut på EM i våras.

– Jag hade haft bra chanser på guldet om jag hade nått finalen, så jag är inte helt nöjd dessvärre.

Nästa utmaning för Pålsson blir EM i öppen viktklass i Bulgarien i november, och där siktar han på att ta medalj.

Av: William Ustav

Svenska laget på foto, från vänster: Elvedina Kljajic (Damer mellanvikt), Sanne Larsson (Damer mellanvikt), Milad Samizade (Herrar lättvikt, Guld och pris för bästa teknik), Rasmus Bergström (Herrar tungvikt, Guld) och Simon Pålsson (Herrar supertungvikt, Brons)

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*