Smajic inför semifinalen i EM: ”Hans haka saknar min uppercut.”

Smajic inför semifinalen i EM: ”Hans haka saknar min uppercut.”

irman-vinst

I somras tog Irman Smajic hem VM-guldet till Sverige och nu är pressen stor på honom att leverera under EM i Prag. I fiol tog han silver och nu siktar han självklart på toppen, och det har börjat riktigt bra, med en rekordsnabb knock.

Under torsdagens kvartsfinal under European Open i tungviktsklassen slog Irman ”Bosnian Bomber” Smajic sig in i turneringen med besked. Han fick möta irländaren Ryan Spillane, och som vi har lärt oss av Conor McGregors framgångar i UFC så är irländare inte att leka med. Men Smajic lät sig inte bekymras av det, utan knockade Spillane nästan direkt och sköljde över honom med en serie slag på marken innan domaren bröt matchen. Klockan stannade på 16 sekunder.

Smajic berättar för kampsportnews.se om matchen:

– Jag förväntade mig en tuff match som Spillane ville ta till marken, men han valde att byta slag med mig. Inte ett så bra val, tydligen.

I och med VM-guldet i ryggen känner Smajic en press att prestera under turneringen, men han berättar om hur en sådan här vinst kan smaka bittersött:

– Jag kände en enorm lättnad på grund av förväntningar i och med VM-guldet, så det kändes underbart att backa upp det med en snabb knock. Sen tycker man så klart synd om sin motståndare. Jag tycker faktiskt att domaren skulle ha brutit tidigare och inte låtit Spillane käka slagen på backen.

I semifinalen på fredagskvällen ställs Smajic mot rumänen Ion Grigore. Men ”The Bosnian Bomber” har strategin redo:

– Känns som att hans haka saknar min uppercut.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*