Ronda Rousey möter Amanda Nunes i år på UFC 207

rousey-vs-nunes

Efter mycket hemlighetsmakeri och spekulationer är det äntligen officiellt – Ronda Rousey gör comeback den 30 december med en titelmatch mot bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes.

Ronda ”Rowdy” Rousey (13-1) är en av UFC:s absolut största stjärnor, och hade fram till augusti förra året en fläckfri historik med tolv vinster i lika många matcher. Det var Holly Holm (12-2) som satte stopp för henne med en brutal knock, och många hoppades på en returmatch mellan dessa två. Men Holm har sedan dess gått på två raka förluster, och Rousey får alltså istället en titelmatch mot nuvarande mästarinnan i bantamvikt Amanda Nunes (17-4).

Och titeln är inte allt som står på spel. UFC:s president Dana White släppte en riktig bomb i samband med avslöjandet om matchen:

– Om Ronda vinner tillbaka titeln, kommer Cyborg-fighten definitivt hända.

Ett möte mellan Ronda Rousey och den i princip obesegrade Christiane ”Cyborg” Justino skulle definitivt bli en av de största matcherna någonsin. Men först måste Rousey som sagt besegra Nunes den 30 december på UFC 207, och frågan är om hon har återhämtat sig mentalt efter den tunga förlusten mot Holm.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*