Ronda Rousey förnedrad och utslagen i första ronden

ronda-nunes

Efter en vad som bara kan kallas för utklassning är Ronda Rouseys karriär otvivelaktigt över. Domaren bröt matchen efter bara drygt fyrtio sekunder, och det var i grevens tid.

Trots förlusten mot Holly Holm förra året var fortfarande Ronda Rousey (12-2) favoriten i nattens titelmatch på UFC 207. Mästaren Amanda ”The Lioness” Nunes (14-4) skulle bara vara ett nödvändigt hinder på vägen tillbaka till stjärnglansen. Men verkligheten såg annorlunda ut.

Rousey hade sitt fokuserade och stenhårda ansiktsuttryck på när hon klev in i ringen, medan Nunes såg både farlig och avslappnad ut på samma gång. Det visade sig vara en farlig kombination när gonggongen gick och de två närmade sig varandra i mitten av oktagonen. Rousey såg malplacerad ut och rörde sig på två väldigt stela ben, och såg ut att vara en måltavla för de slag som Nunes skickade iväg. Rousey kunde inte försvara sig av någon anledning och tog emot slag efter slag tills hon vacklade så pass mycket att det nog gjorde lika ont för tittarna som för henne. Domaren avbröt matchen, och Rousey försvann iväg så fort resultatet lästes upp.

– Låt oss stoppa den här Ronda Rousey-cirkusen, sa Amanda Nunes i en lång segerintervju, där hon bland annat pekade på sin flickvän Nina Ansaroff och sa att hon var näst på tur att bli UFC-mästare.

Men det var ändå inget snack om saken:

– Jag är bäst på den här planeten, deklarerade Amanda Nunes med mästarbältet på sig.

Minuterna efter matchen exploderade internet, och i skrivande stund gick det att läsa följande på Wikipedia-artikeln om Amanda Nunes:

wiki-nunes

Ronda Rousey har tidigare sagt att det här kan vara en av hennes sista matcher, men om hon kommer någonsin ställa sig i en oktagon igen är oklart efter det här resultatet.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*