Nätet kokar: Cyborg fast i dopingtest

cris cyborg

United States Anti Doping Agency har meddelat att Cristiane Justino fastnade i ett spontant dopingtest som utfördes den 5 december. Efter att nätet började stormkoka med reaktioner uppgav hon själv att det rör sig om den vätskedrivande medicinen Spironolakton.

Cristiane ”Cyborg” Justino har tidigare varit avstängd för steroidanvändning, och eftersom hon uppvisar många fysiska tecken på steroidanvändning har många anklagat henne för doping. Nu testade hon positivt i ett test, men hävdar själv att hon endast använder medicinen Spironolakton

Hon berättar själv på sin Facebook-sida:

https://www.facebook.com/criscyborgmma/posts/10154075696066892:0

Hon påstår i kommentarerna att hon tar det för högt blodtryck, men många höjer på ögonbrynen eftersom Cyborg hade all möjlighet att ansöka om ett medicinskt undantag (kallat Therapeutic Use Exemption, TUE). Och spironolakton är känt inom bodybuildingkretsar, eftersom det ofta används  i samband med användning av anabola steroider – framför allt av kvinnor, då det fungerar anti-androgent och motverkar vissa bi-effekter (t.ex. uppkomsten av synliga manliga drag).

UFC:s president Dana White kommenterar händelsen:

– Jag erbjöd henne de här fighterna på 145 pounds [som hon tackade nej till]. Till första fighten hade hon åtta veckor på sig att bli redo, andra fighten hade hon elva veckor på sig, och tredje tackade hon nyss nej till och jag tyckte att det var konstigt att hon tackade nej till alla dessa. Inte så konstigt längre.

Se hela videon här:

Är ni förvånade över Cyborgs testresultat? Kommentera här nedan. Kampsport.se håller er uppdaterade kring senaste nytt.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*