Med femtio guld i bagaget och fler i sikte

Ozzy Haag är bara 14 år men har redan hunnit tävla och vinna en hel del inom sin sport. Han började med karaten redan som femåring och eftersom hela familjen är engagerad i sporten var det ingen överraskning att även Ozzy blev inspirerad att börja:

-Jag började på en liten klubb i Arboga och tränade traditionell Wado Ryu tills jag var sju, då jag började med pappa och min bror Ricky på en större klubb i Örebro.

I Örebro lärde han sig tävlingskarate – Kata och Kumite – och deltog i sina första tävlingar. Hans första utomlandstävling var tillsammans med hela familjen i Estland när han var 8 år. Två år senare satsade han helt på Kumiten:

-Idag tävlar jag väldigt mycket utomlands men även på internationella tävlingar i Sverige med min mamma Madeleine som coach, berättar Ozzy.

Han har tävlat i många olika länder, bland annat Mexiko, Kroatien, Ungern, Bulgarien, Slovakien, Polen, Danmark, Finland, Nederländerna och Italien.

Vilka planer och drömmar har Ozzy för framtiden?

-Jag är nybliven medlem i landslagets framtidstrupp och ser fram emot att tävla för dem. Drömmen är att vinna SM och att bli uttagen till NM i höst. När jag blir äldre siktar jag emot att få tävla i Premier League, VM, EM och kämpa för placering.

Några av Ozzys prestationer hittills:
Estland, guld
Polen, silver
Ungern, 5e plats
Ishöj, 2x silver 2x brons
Cancun Mexiko youth league, 5:e plats
Nederländerna Wado EM, silver och brons
Finland, guld
Cirka 50 guld ifrån internationella och nationella tävlingar i Sverige

Sponsor: Budo-Nord och Budofitness

Jerry Roslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*