Länsberg brutalt överkörd av Cyborg

cyborg_vs_lansberg

Som väntat blev Linda Länsberg ännu en i raden av fallna slagpåsar för den till synes oövervinneliga Christine ”Cyborg” Justino. Huvudmatchen på UFC Fight Night 95 var ensidig från start och avgjordes av en brutal slagserie på marken i andra ronden.

Linda ”Elbow Queen” Länsberg (6-2) är Sveriges första kvinnliga UFC-fighter, och i hennes UFC-debut ställdes hon direkt i en huvudmatch mot den i princip obesegrade Christine Justino (17-1-1 NC), som inte för intet fått smeknamnet ”Cyborg”.

Efter en vecka av spekulationer om huruvida Cyborg skulle lyckas gå ner tillräckligt i vikt för att nå catchviktgränsen 140lbs, blev matchen till slut av och resultatet som de flesta väntade sig. Även om Länsberg onekligen kämpade in i det sista, var hon utspelad från början av en fullständigt överlägsen motståndare.

I första ronden chockades hon direkt och trots några försök till att låsa fast Cyborgs armar fick hon se sig tryckt mot gallret större delen av tiden. Med dryga minuten kvar av ronden blev hon kastad till marken, men även om det såg kört ut så lyckades hon ta sig upp och kämpa vidare.

Andra ronden började med en fullständigt explosiv serie av slag och tunga kroppssparkar från Cyborg, som sedan fortsatte med en nedtagning. På marken var Länsberg blodig och chanslös, och domaren avbröt matchen.

I intervjun efter matchen medgav en illa tilltagen men leende Länsberg att hon hade förväntat sig mer av sin prestation, men tackade Justino för matchen och tog emot publikens applåder.

Av: William Ustav

 

 

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*