Daniel Cormier i titelmatch mot Anthony Johnson på UFC 206

screen-shot-2016-10-06-at-15-57-41

UFCs mästare i lätt tungvikt, Daniel Cormier, sätter nu titeln på spel i en efterlängtad returmatch mot Anthony Johnson på UFC 206 i Kanada i december.

Förra gången Daniel ”DC” Cormier (19-1) och Anthony ”Rumble” Johnson (22-5) möttes var 2015, då Cormier vann på submission i tredje ronden och vann titeln i lätt tungvikt, som hade lämnats vakant efter att Jon ”Bones” Jones (22-1) blivit avstängd från UFC.

Båda fighters går in i kampen med vinden i ryggen, med endast varsin förlust på sina senaste tolv matcher. Johnsons nederlag var mot just Cormier, och Cormier i sin tur har endast sett sig besegrad en enda gång på sina nitton matcher, och det var mot den förre mästaren Jon Jones i januari 2015.

Cormier har endast försvarat sin titel en gång, och det var på UFC 192 i december 2015, mot svenske Alexander ”The Mauler” Gustafsson (17-4), som även Johnson besegrade tidigare samma år.

När matchen utannonserades la Anthony Johnson upp en bild på sin officiella Facebooksida med ett tydligt budskap: ”Let’s finish what we started.” Om Johnson lyckas med det blir han den trettonde lättungviktsmästaren i UFC:s historia.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*