Conor McGregor möter Eddie Alvarez i UFC 205

screen-shot-2016-09-27-at-08-42-18

Efter mycket om och men och sarkastiska utmaningar över twitter blir supermötet mellan Conor McGregor och Eddie Alvarez äntligen av som huvudmatch i UFC 205.

UFCs president Dana White bekräftade nyheten till ESPN sent på måndagskvällen, trots att rykten bara timmar tidigare hade florerat kring andra motståndare för båda fighters. Någon dag innan hade White sagt att Conor McGregor (20-3) hade skadat foten och inte var aktuell med en match i UFC 205, men nu blir det alltså ett titelmöte i lättvikt mot regerande mästaren Eddie Alvarez (28-4).

McGregor, som är regerande fjäderviktsmästare i UFC, har gjort sig känd för att slåss i olika viktklasser, nu senast inom weltervikt i två matcher mot Nate Diaz (19-11) där han tog hem returmötet. Vinner han mot Alvarez blir han den förste i UFC:s historia som håller två mästarbälten samtidigt.

Alvarez, som är före detta världsmästare i lättvikt inom Bellator MMA, går i och med detta sin fjärde match i UFC. Han tog sin nuvarande titel när han i somras slog ut Rafael Dos Anjos (25-8) i första ronden. Då ställde han siktet på McGregor och satte igång ett ordkrig som har fortsatt ända fram till skrivande stund. Bland annat har han sagt till CBS Sports Radio att McGregor ”inte kan slåss ett dugg” (can’t fight for shit”).

Den 12 november i Madison Square Garden i New York får vi veta om Alvarez hade rätt, eller om Conor ”The Notorius” McGregor skriver UFC-historia.

Av: William Ustav

Proteinpulver hos Budo Fitness!

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*