Alexander Gustafsson borta på obestämd tid

gustafsson

Sveriges största MMA-stjärna någonsin, Alexander Gustafsson, har kämpat med ryggproblem de senaste åren och nu visar sig skadan vara större än man tidigare trott. Han är nu borta på obestämd tid tills ryggen har läkt.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson (17-4) har haft det motigt den senaste tiden. Efter att ha varit det hetaste namnet i UFC, när han mot Jon ”Bones” Jones (22-1) gick det som många kallar den bästa matchen någonsin, har han stött på motgångar efter motgångar. Efter succécomebacken förra månaden såg det ut som att vindarna hade vänt, men bara dagar efter att hans nästa match utannonserades drog han sig ur på grund av skada.

Enligt hans manager Thomas Ghassemi kan det vara problem med en disk i ryggen.

– När smärtan [från ryggen] sätter sig i hans ben, då vet vi att det kommer påverka träningen, och det är vad som har hänt nu, sa Ghassemi till ESPN, som rankar ”The Mauler” som femma i världen i lätt tungvikt.

Enligt Ghassemi kämpade Gustafsson med skadan redan inför matchen mot Anthony ”Rumble” Johnson (22-5) i januari 2015, som slutade med att Gustafsson blev knockad i första ronden.

Gustafsson vill nu ta den tid som behövs för att ta hand om skadan. Det återstår att se om han lyckas ta sig tillbaka till toppen igen, men vi håller tummarna för honom.

Av: William Ustav

WilliamUstav

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


*